COVID-19 si colectarea creantelor

COVID-19 si colectarea creantelor

COVID-19 a transformat considerabil modul in care traim si in care muncim. Multe persoane se confrunta cu reducerea partiala a salariilor, in timp ce altii si-au pierdut locurile de munca, ceea ce inseamna ca le va fi dificil sa tina pasul cu plata ratelor, , facturilor la utilitati si a altor datorii.

Daca nu reusiti sa va platiti datoriile mai multe luni la rand, exista riscul sa intrati in evidenta biroului de credite, iar datoria dumneavoastra sa fie preluata de o firma de recuperat creante. Asta poate insemna ca un creditor initial (banca, firma de leasing, firma de telefonie mobila etc) a vandut datoria dumneavoastra unei terte parti, si anume, unei firme de recuperari creante, care la randul ei va da sarcina unui sau mai multor angajati sa va contacteze pentru a clarifica cazul, pentru a va sprijini sa va platiti datoria.

O datorie neplatita poate modifica scorul dumneavoastra . de credit mult timp, afectand accesarea unui viitor imprumut.

Daca datoria dumneavoastra a fost preluata de o firma de recuperare creante, exista totusi solutii. In multe cazuri, puteti negocia cu recuperatorul pentru a accepta  o plata lunara mai mica decat cea datorata initial. Odata ce firma de recuperare accepta sa achitati o rata preferata de dumneavoastra, este important sa respectati scadentarul de plati, sumele de plata si data la care aceste plati trebuie efectuate.

Exista, de asemenea, firme de recuperare creante, precum KRUK Romania, unul dintre cei mai mari jucatori pe piata de management al creantelor, care incurajeaza datornicii sa incerce sa negocieze o forma prin care sa poata achita pana la urma datoria. O astfel de strategie nu doar ca vine in sprijinul debitorilor, dar imbunatateste substantial rata de recuperare a banilor.

Gratie politicii firmei KRUK, vi se ofera posibilitatea de a veni cu propriile sugestii privind rambursarea datoriei. In plus, compania ofera clientilor posibilitatea de a achita debitul in rate, iar ratele sunt, de multe ori, mai mici decat cele pe care le-ai fi platit la banca.

 

CATEGORIE
Distribuie articolul: