Ce înseamnă jachetă matlasată?

Ce înseamnă jachetă matlasată?

O jachetă matlasată este un tip de îmbrăcăminte constând din minim două straturi de țesături, între care există o izolație sub formă de umplutură moale și groasă, de exemplu, bumbac sau un material sintetic. Astfel de jachete cu fermoar sau nasturi sunt cusute cu modele uniforme pentru a se asigura egalizarea suprafeței călduroase a piesei vestimentare.

Diferitele modele de jachete scurte, atât de întâlnite în magazinele de haine online, reprezintă articole de îmbrăcăminte perfecte pentru zilele de toamnă, iarnă și primăvară, ca și pentru excursiile montane. Abilitatea de a alege modelul potrivit cu anumiți parametri funcționali în raport de viitoarea utilizare a jachetei matlasate, face ca acest tip de sacou foarte special să aibă un grup larg de suporteri și să fie extrem de popular peste tot în lume.

Astfel de jachete asigură țin de cald, dar oferă și o mare oportunitate de a arăta privitorilor bunul gust al persoanelor ce le îmbracă.

O jachetă matlasată poate mări dizgrațiosi vizual silueta cuiva dacă nu este aleasă corect. În acest scop, merită să se acorde cuvenita atenție selectării tipului adecvat de jachetă matlasată. Purtarea pantalonilor cu jachetă matlasată va fi, de asemenea, foarte benefică sau prilej de a fi sancționat drastic de poliția modei.

Geaca matlasată pentru bărbați

Un sacou matlasat este foarte util pentru bărbați în timpul toamnei. Le va permite acestora ca să aibă un stil de viață activ și le va oferi o protecție excelentă împotriva condițiilor meteorologice nefavorabile.

Modelele în trend și diversele materiale din care gecile matlasate sunt confecționate acum pot permite ca să fie folosite atât în ​​sala de sport, cât și la locul de muncă.

Croiul special al acestei categorii vestimentare previne pierderile de căldură, iar varietatea de stiluri permite să se aleagă modelul potrivit pentru stilul celui ce va purta o asemenea geacă versatilă.

Geaca matlasată pentru femei

Jachetele matlasate pentru femei, deși își păstrează toate proprietățile celor masculine, sunt ușor diferite de versiunile pentru bărbați. Au o tăietură diferită ce urmărește forma corpului, astfel încât jacheta să ofere cât mai multă căldură posibil.

Designul este, de asemenea, important. Culorile potrivite sau modelele la modă dau o eleganță specific feminină acestor haine călduroase.

O jachetă matlasată pentru femei este disponibilă în multe culori diferite, inclusiv pot avea elemente de grafică florală sau fermoare multiple, decorative.

De asemenea, femeile pot găsi cu ușurință modele mai călduroase ori mai subțiri, în funcție de preferințe.

Există jachete matlasate pentru femei scurte, perfecte pentru zilele însorite, precum și unele mai lungi, care oferă un nivel ridicat de protecție împotriva vântului sau ploii.

Acest tip de geacă se potrivește bine cu cizmele și tocurile înalte. Dacă le alegem în culoarea potrivită, vom obține o rețeta corectă pentru un stil la modă.

Ce jachetă matlasată ar trebui să alegi? Care este cea mai bună?

Dacă decizi să alegi acest tip de jachetă, ar trebui să iei în considerare anumite elemente: săi.

  • Grosimea umpluturii. Depinde de ea cât de caldă va fi jacheta. Cu cât este mai mare, cu atât este mai bună izolația împotriva vântului și a frigului. Dacă se intenționează a fi îmbrăcată jacheta doar în zilele cu vreme bună, se poate alege un model dintre cele mai subțiri. Acest lucru se va traduce într-un confort mai mare și o greutate mai mică a produsului vestimentar.
  • Lungimea jachetei este, de asemenea, un element important. Cele scurte vor fi perfecte pentru plimbările de toamnă, iar modelele mai lungi, pentru întoarcerile de la serviciu seara.
  • Materialul extern este și el foarte important. O jachetă matlasată poate fi la exterior din piele sau material textil. Alegerea depinde de utilizare. În caz de folosire în timpul ploilor, trebuie să aibă stratul exterior impermeabil, deoarece altfel se va uda rapid și va fi dificil ca să fie uscat.
  • Dacă urmează a fi utilizată în diferite condiții meteo, merită să fie ales un model cu glugă atașată. Pe vreme însorită, jacheta va fi ușoară, iar în condiții mai vitrege, gluga va proteja persoana ce o poartă de ploaie și vânt (chiar și de fulgii de nea).

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

CATEGORIE
Distribuie articolul: