Cele mai bune zone din Cluj în care să închiriezi un depozit

Cele mai bune zone din Cluj în care să închiriezi un depozit

Cele mai bune zone din Cluj în care să închiriezi un depozit

Cluj-Napoca, unul dintre cele mai importante centre economice și culturale din România, a cunoscut o dezvoltare semnificativă în ultimele decenii. Odată cu această dezvoltare, cererea pentru spații de depozitare și hale industriale a crescut exponențial.

 Alegerea unei locații potrivite pentru închirierea unui depozit este crucială pentru eficiența operațională a afacerii tale. În acest articol, vom explora cele mai bune zone din Cluj pentru a închiria un depozit, luând în considerare factori precum accesibilitatea, infrastructura, proximitatea față de rutele de transport și costurile de închiriere.

1. Parcul Industrial Tetarom

Parcul Industrial Tetarom este unul dintre cele mai importante parcuri industriale din Cluj-Napoca. Administrat de Consiliul Județean Cluj, acest parc oferă facilități moderne și infrastructură de înaltă calitate pentru companii din diverse sectoare industriale. Tetarom este de fapt compus din mai multe parcuri, fiecare cu specificul său, dar toate oferind condiții excelente pentru afaceri. 

Avantaje

 • Infrastructură modernă: Parcul este dotat cu toate utilitățile necesare, inclusiv energie electrică, apă, canalizare și gaz.
 • Accesibilitate: Tetarom este bine conectat la rețeaua de transport a orașului, fiind aproape de autostrada A3 și de Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj.
 • Facilități suplimentare: Companiile din Tetarom beneficiază de servicii de securitate, întreținere și suport tehnic.

Costuri și disponibilitate

Chiriile în Parcul Industrial Tetarom sunt competitive, având în vedere facilitățile și infrastructura oferite. Disponibilitatea spațiilor poate varia, așa că este recomandat să contactezi administrația parcului pentru detalii actualizate și pentru a programa o vizită.

2. Zona Someșeni

Zona Someșeni este situată în partea de est a Clujului și este cunoscută pentru proximitatea sa față de Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj. Această zonă este ideală pentru companiile care au nevoie de acces rapid la transportul aerian și de facilități de logistică și depozitare. Deci, dacă ai nevoie de astfel de servicii, poți viza anunțurile de închiriere hală în Cluj în zone cu accesibilitate la transport aerian. Astfel vei economisi costurile cu transportul până la aeroport pe distanțe lungi.

Avantaje

 • Proximitate față de aeroport: Accesul rapid la aeroport face din Someșeni o locație strategică pentru companiile care se ocupă cu transportul aerian și logistica internațională.
 • Acces la infrastructura rutieră: Zona este bine conectată la rețeaua rutieră a orașului, facilitând transportul mărfurilor către și dinspre depozit.
 • Dezvoltare industrială: Someșeni găzduiește numeroase facilități industriale și depozite, creând un mediu propice pentru afaceri.

Costuri și disponibilitate

Chiriile în zona Someșeni pot varia în funcție de dimensiunea și specificațiile depozitului. Disponibilitatea spațiilor de depozitare este, în general, bună, dar este recomandat să faci o cercetare detaliată și să contactezi agenții imobiliari locali pentru oferte actualizate.

3. Zona Jucu

Jucu este o localitate situată la nord-est de Cluj-Napoca, cunoscută pentru Parcul Industrial Tetarom III. Această zonă a atras numeroase investiții străine, inclusiv fabrica Nokia, datorită infrastructurii moderne și a facilităților de top.

Avantaje

 • Infrastructură de înaltă calitate: Parcul Industrial Tetarom III oferă toate utilitățile necesare și facilități moderne pentru companii.
 • Accesibilitate: Jucu este situat aproape de autostrada A3 și de drumuri naționale importante, facilitând transportul mărfurilor.
 • Mediu de afaceri dinamic: Zona găzduiește numeroase companii internaționale, oferind oportunități de colaborare și sinergie.

Costuri și disponibilitate

Chiriile în Jucu sunt competitive, având în vedere infrastructura și facilitățile oferite. Disponibilitatea spațiilor de depozitare poate varia, așa că este recomandat să contactezi administrația parcului sau agenții imobiliari locali pentru informații actualizate.

4. Zona Baciu

Baciu este o localitate situată în apropierea Clujului, în partea de vest a orașului. Aceasta zonă a cunoscut o dezvoltare semnificativă în ultimii ani, devenind un important centru logistic și industrial.

Avantaje

 • Proximitate față de Cluj-Napoca: Baciu este situat la doar câțiva kilometri de Cluj, oferind acces rapid la centrul orașului și la rețeaua de transport.
 • Infrastructură bună: Zona beneficiază de drumuri bine întreținute și de toate utilitățile necesare pentru desfășurarea activităților industriale și de depozitare.
 • Dezvoltare industrială: Baciu găzduiește numeroase depozite și facilități industriale, creând un mediu propice pentru afaceri.

Costuri și disponibilitate

Chiriile în Baciu sunt relativ accesibile comparativ cu alte zone din apropierea Clujului. Disponibilitatea spațiilor de depozitare este bună, dar este recomandat să te consulți cu agenții imobiliari locali pentru oferte și informații actualizate.

5. Zona Apahida

Apahida este o comună situată în partea de est a Clujului, cunoscută pentru activitatea sa industrială și pentru Parcul Industrial Tetarom IV. Această zonă este ideală pentru companiile care au nevoie de spații de depozitare și de facilități logistice.

Avantaje

 • Accesibilitate: Apahida este bine conectată la rețeaua rutieră, fiind situată aproape de drumul național DN1C și de autostrada A3.
 • Infrastructură modernă: Parcul Industrial Tetarom IV oferă facilități moderne și toate utilitățile necesare pentru desfășurarea activităților industriale și de depozitare.
 • Proximitate față de aeroport: Apahida este situată relativ aproape de Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, facilitând transportul aerian al mărfurilor.

Costuri și disponibilitate

Chiriile în Apahida sunt competitive, având în vedere facilitățile și infrastructura oferite. Disponibilitatea spațiilor de depozitare este bună, dar este recomandat să faci o cercetare detaliată și să contactezi agenții imobiliari locali pentru oferte actualizate.

6. Zona Turda

6. Zona Turda

Cele mai citite articole

Sursa foto

Turda este un oraș situat la aproximativ 30 de kilometri sud de Cluj-Napoca, cunoscut pentru activitatea sa industrială și pentru infrastructura bine dezvoltată. Această zonă este ideală pentru companiile care doresc să beneficieze de costuri mai reduse de închiriere comparativ cu Clujul.

Avantaje

 • Infrastructură bine dezvoltată: Turda beneficiază de o rețea rutieră bine întreținută și de acces la autostrada A3.
 • Proximitate față de Cluj-Napoca: Situată la doar 30 de kilometri de Cluj, Turda oferă acces rapid la centrul economic al Transilvaniei.
 • Costuri reduse: Chiriile în Turda sunt, în general, mai accesibile comparativ cu Cluj-Napoca, oferind o opțiune economică pentru companii.

Costuri și disponibilitate

Chiriile în Turda sunt atractive pentru companiile care doresc să reducă costurile operaționale. Disponibilitatea spațiilor de depozitare este bună, dar este recomandat să te consulți cu agenții imobiliari locali pentru oferte și informații actualizate.

7. Zona Dej

Dej este un oraș situat la aproximativ 60 de kilometri nord-est de Cluj-Napoca, cunoscut pentru activitatea sa industrială și pentru poziția sa strategică la intersecția mai multor rute de transport. Această zonă este ideală pentru companiile care doresc să beneficieze de acces facil la rețeaua de transport și de costuri reduse de închiriere. Sunt numeroase anunțuri de închiriere hale și spații de depozitare aici și tot ce trebuie să faci este să te asiguri că le alegi pe cele mai potrivite pentru tine.

Avantaje

 • Poziție strategică: Dej este situat la intersecția mai multor rute de transport, facilitând accesul la diferite regiuni ale țării.
 • Infrastructură industrială: Orașul beneficiază de facilități industriale bine dezvoltate și de toate utilitățile necesare pentru desfășurarea activităților de depozitare.
 • Costuri reduse: Chiriile în Dej sunt, în general, mai accesibile comparativ cu Cluj-Napoca, oferind o opțiune economică pentru companii.

Costuri și disponibilitate

Chiriile în Dej sunt atractive pentru companiile care doresc să reducă costurile operaționale. Disponibilitatea spațiilor de depozitare este bună, dar este recomandat să te consulți cu agenții imobiliari locali pentru oferte și informații actualizate.

8. Zona Gilău

Gilău este o localitate situată la aproximativ 15 kilometri vest de Cluj-Napoca, cunoscută pentru activitatea sa industrială și pentru proximitatea față de autostrada A3. Această zonă este ideală pentru companiile care au nevoie de acces rapid la rețeaua de transport și de facilități moderne de depozitare.

Avantaje

 • Proximitate față de Cluj-Napoca: Gilău este situat la doar 15 kilometri de Cluj, oferind acces rapid la centrul orașului și la rețeaua de transport.
 • Acces la autostradă: Gilău este situat aproape de autostrada A3, facilitând transportul mărfurilor către și dinspre depozit.
 • Infrastructură industrială: Zona beneficiază de facilități industriale bine dezvoltate și de toate utilitățile necesare pentru desfășurarea activităților de depozitare.

Costuri și disponibilitate

Chiriile în Gilău sunt competitive, având în vedere proximitatea față de Cluj-Napoca și infrastructura oferită. Disponibilitatea spațiilor de depozitare este bună, dar este recomandat să faci o cercetare detaliată și să contactezi agenții imobiliari locali pentru oferte actualizate.

9. Zona Baciu

Baciu este o localitate situată în apropierea Clujului, în partea de vest a orașului. Aceasta zonă a cunoscut o dezvoltare semnificativă în ultimii ani, devenind un important centru logistic și industrial.

Avantaje

 • Proximitate față de Cluj-Napoca: Baciu este situat la doar câțiva kilometri de Cluj, oferind acces rapid la centrul orașului și la rețeaua de transport.
 • Infrastructură bună: Zona beneficiază de drumuri bine întreținute și de toate utilitățile necesare pentru desfășurarea activităților industriale și de depozitare.
 • Dezvoltare industrială: Baciu găzduiește numeroase depozite și facilități industriale, creând un mediu propice pentru afaceri.

Costuri și disponibilitate

Chiriile în Baciu sunt relativ accesibile comparativ cu alte zone din apropierea Clujului. Disponibilitatea spațiilor de depozitare este bună, dar este recomandat să te consulți cu agenții imobiliari locali pentru oferte și informații actualizate.

10. Zona Florești

Florești este o localitate situată la vest de Cluj-Napoca, fiind cea mai mare comună din România. Florești a cunoscut o dezvoltare rapidă în ultimii ani, devenind un important centru rezidențial și comercial.

Avantaje

 • Proximitate față de Cluj-Napoca: Florești este situat la doar câțiva kilometri de Cluj, oferind acces rapid la centrul orașului și la rețeaua de transport.
 • Dezvoltare rapidă: Florești a cunoscut o dezvoltare semnificativă, atrăgând numeroase investiții în infrastructură și facilități comerciale.
 • Infrastructură bună: Zona beneficiază de drumuri bine întreținute și de toate utilitățile necesare pentru desfășurarea activităților de depozitare.

Costuri și disponibilitate

Chiriile în Florești sunt competitive, având în vedere proximitatea față de Cluj-Napoca și infrastructura oferită. Disponibilitatea spațiilor de depozitare este bună, dar este recomandat să faci o cercetare detaliată și să contactezi agenții imobiliari locali pentru oferte actualizate.

Cluj-Napoca și împrejurimile sale oferă numeroase opțiuni pentru închirierea unui depozit, fiecare zonă având propriile avantaje și specificități. De la parcurile industriale moderne, cum ar fi Tetarom, la zonele bine conectate precum Someșeni, Jucu, Apahida și Turda, fiecare locație poate oferi facilități și infrastructură care să satisfacă nevoile diverse ale companiilor. Este important să evaluezi cu atenție nevoile afacerii tale și să alegi zona care oferă cel mai bun raport cost-beneficiu, asigurându-ți astfel un depozit eficient și bine poziționat pentru operațiunile tale.

Cele mai citite articole

CATEGORIE
Distribuie articolul: