Castig de zece milioane euro cu o investitie de patru lei

Castig de zece milioane euro cu o investitie de patru lei

Marele pot de 10,5 milioane de euro a fost cistigat, aseara, cu un bilet simplu, de sase numere, jucat la agentia numarul 10 din orasul Calarasi. Cistigatorul e posibil sa fie bulgar.

10,5 milioane de euro a cistigat un cetatean, aseara, la Loto 6/49 cu un bilet pe care a jucat doar sase numere. Biletul s-a jucat in orasul Calarasi, iar combinatia 1, 2, 34, 35, 42, 46 este cea care i-a adus fericitului cistigator cea mai mare suma pusa la bataie la vreun joc de noroc in Romania. Suma a fost reportata timp de 16 saptamini. La cea de-a doua categorie au fost 60 de cistigatori, iar la cea de a treia categorie au fost peste 3.200 de bilete cistigatoare. „Biletul cistigator e cu o varianta simpla, de sase numere. A fost jucat in Calarasi, la agentia loto numarul 10”, ne-a declarat Liliana Ghervasuc, sefa Loteriei Romane. Atrasi de reportul foarte mare, foarte multi bulgari au trecut Dunarea pentru a juca la loto. E posibil ca marele cistigator sa fie un bulgar.

Numerele extrase la Noroc sint: 6768646. La acest joc nu a fost cistigator la categoria I.

Postul de televiziune OTV a organizat, saptamina trecuta, o colecta publica, in urma careia 623 de romani au pus mina de la mina si au strins 137.000 de euro. Cu acesti bani, Stelian Ogica, facut celebru de un scandal cu privire la un bilet loto de un milion de dolari, a jucat o varianta de 23 de numere.

Conform informatiilor oferite aseara de catre Dan Diaconescu, directorul general al OTV, din cele 23 de numere jucate, Ogica a nimerit un singur numar: 2. Toate celelalte 22 de numere au fost pe linga numerele iesite. Marea surpriza a acestei extrageri a fost numarul 46, care a iesit pentru a treia oara consecutiv. Apoi, combinatia 1, 2 i-a dat peste cap pe foarte multi jucatori. Alta combinatie iesita a fost 34, 35, fiind cea de-a doua pereche de numere consecutive.

Topul ziarelor care au cistigat la Loteria lui Cristea

Loteria Romana a facut publice contractele de publicitate incheiate cu ziare centrale in perioada 2003-2005, bani cu care fostul director Nicolae Cristea si-a cumparat linistea mediatica

Grupurile de presa Intact si Ringier, alaturi de publicatiile „Adevarul”, „Ziua”, „Gardianul” si „Gandul”, sint principalii beneficiari ai banilor de publicitate dati in secret de catre fosta conducere a Loteriei Romane.

Principalii beneficiari ai acestor contracte – tinute la secret de catre fostul director general Nicolae Cristea – sint publicatiile trusturilor Intact („Jurnalul National”, „Saptamina Financiara” si „Gazeta Sporturilor”), Ringier („Libertatea”, „ProSport”, „Capital”, „Evenimentul zilei”) si ziarele „Adevarul”, „Ziua”, „Gardianul” si „Gandul”. In anul 2005, trustul Intact a incasat de la Loterie cei mai multi bani de publicitate, 10,4 miliarde de lei, prin publicatiile „Jurnalul National”, „Saptamina Financiara” si „Gazeta Sporturilor”. Pe locul doi, in acelasi an, se afla ziarul „Gandul”, care a incasat, prin doua contracte si doua acte aditionale la acestea, 2,8 miliarde de lei. „Ziua” si „Gardianul” au avut un contract, la pachet, de 2,6 miliarde de lei, obtinut prin firma International Focus Lobby. „Libertatea”, „ProSport”, „Capital” si „Evenimentul zilei”, publicatiile trustului Ringier, au incasat peste doua miliarde de lei, in baza a doua contracte. Printre beneficiari se mai afla ziarele „Romania libera”, „7 Plus”, „Cronica Romana” si „Atac”.

Pe anul 2004, pe primul loc se afla tot trustul Intact, cu aceleasi publicatii, avind incasari de 3,4 miliarde de lei. Pe locul doi – ziarul „National”, cu 2,5 miliarde de lei, iar pe trei – „Adevarul”, cu 2,2 miliarde de lei. Urmeaza „Ziua”, cu 2,1 miliarde de lei, si trustul Ringier, cu 1,4 miliarde de lei. In anul 2003, „Jurnalul National” a incasat cei mai multi bani, peste doua miliarde de lei, urmat de „Curentul”, cu un miliard de lei, si de „Gardianul”, cu aproape un miliard de lei. Au mai incasat bani cotidienele „Adevarul”, cu 856 de milioane de lei, „Independent”, 450 de milioane de lei, si „National”, cu 305 milioane de lei.

Cu toate aceste zeci de miliarde de lei, fostul director general al Loteriei Romane Nicolae Cristea (foto) a reusit sa-si cumpere linistea. „ProSport”, care a declansat o campanie de dezvaluiri in 2001, a primit ulterior mai multe contracte de publicitate, dupa care nu a mai publicat nici o ancheta. Ziarul „Ziua”, la inceputul anului trecut, avea incheiat un contract de publicitate cu Loteria Romana. Dupa ce Cotidianul a inceput seria dezvaluirilor despre ilegalitatile comise de catre fosta conducere a Loteriei, „Ziua” a publicat o ancheta care nu a fost pe placul lui Cristea. Imediat, fostul director le-a trimis la redactie celor de la „Ziua” un fax prin care i-a anuntat ca va rezilia contractul incheiat cu ziarul, fax publicat in cotidian.

Legat de trustul Intact, unde actionar majoritar este familia Voiculescu, este de notorietate faptul ca Nicolae Cristea a beneficiat de sprijinul PC pentru a putea ramine in functia de director la Loterie, dupa alegerile din noiembrie 2004, si de sprijinul lui George Copos, vicepresedinte PC si fost vicepremier.

Cotidianul a prezentat pe larg in paginile sale afacerile incheiate intre Loterie si Ana Electronic, firma lui George Copos. Pentru una dintre aceste afaceri, cea vizind vinzarea de catre Ana Electronic catre Loterie a unui pachet de 38 de spatii comerciale, George Copos si Nicolae Cristea sint judecati in prezent de catre Curtea Suprema pentru evaziune fiscala.

CATEGORIE
Distribuie articolul: