Lupte aeriene deasupra plajei din Mamaia

Lupte aeriene deasupra plajei din Mamaia

Lupte aeriene deasupra plajei din Mamaia

Opt avioane au participat la competitia Aero Grand Prix Constanta Challenge 2007.

Bruce Dickinson, solistul legendarei trupe rock Iron Maiden, a comentat competitia aeriana care a avut loc in premiera de-a lungul plajei din Mamaia. Dickinson, care detine licenta de pilot profesionist, a sosit la Constanta pilotind un AN2, de la Bucuresti.

Cele mai citite articole

Aero Grand Prix Constanta Challenge 2007 este o demonstratie aviatica internationala in care pilotii s-au intrecut in curse de viteza, tinta si lupta simulata. Potrivit MEDIAFAX, la manifestarea organizata de Primaria Constanta si Regional Air Services Tuzla au participat opt avioane la mansa carora s-au aflat piloti renumiti din strainatate, cistigatori ai circuitelor de Aero Grand Prix, similare competitiilor de Formula 1.

Romanii au fost reprezentati de Lotul national de acrobatie aeriana si de parasutistii de la Aerodromul Tuzla, care au evoluat insa in afara concursului. Primarul din Constanta, Radu Mazare, a declarat ca editia din acest an, care este demonstrativa, a costat 200.000 de euro. „La anul facem o etapa mondiala la Mamaia, unde vor participa 12 avioane. Costul acelei etape va depasi un milion de euro si vom incerca sa gasim sponsori“, a mai adaugat Mazare. (B.P.)

Cele mai citite articole

CATEGORIE
Distribuie articolul: