Carmistin, sub umbrela lui Iustin Paraschiv, se afirmă în elita industriei de carne din România

Carmistin, sub umbrela lui Iustin Paraschiv, se afirmă în elita industriei de carne din România

Cu Iustin Paraschiv la timon, Carmistin se afirmă ca una dintre cele mai proeminente entități din sfera industriei de carne românești. Însă triumful lor depășește simple statistici: vorbim despre o traiectorie definită de angajament față de calitate, inovație și practici sustenabile într-un context de afaceri plin de provocări.

Conform unui top alăturat de Ziarul Financiar, ce se bazează pe cifra de afaceri din 2021 și 2022, Carmistin ocupă o poziție de frunte, fiind depășită doar de Smithfield, o firmă cu capital majoritar chinezesc, care recent a cumpărat Elit. În 2022, Carmistin a marcat o cifra de afaceri de 1,19 miliarde de lei, însemnând o creștere de 44% comparativ cu anul anterior.

Acest avans impresionant subliniază dedicarea și munca intensă a colectivului Carmistin. Această evoluție semnifică nu doar un succes financiar, dar și o etapă crucială în parcursul lor în sfera cărnii, punând bazele unui viitor promițător și stabil.

Drumul lui Iustin Paraschiv și fundația Carmistin

Iustin Paraschiv a fost arhitectul Carmistin începând cu anul 2000, ridicând afacerea pe temelia bogatei experiențe câștigate la Ana și Cornel, un business de familie care a trecut testul timpului.

Această bagaj de cunoștințe a propulsat Carmistin către culmile succesului în domeniul cărnii. Cu peste 20 de ani de prezență pe scena agroalimentară, Carmistin a câștigat notorietate datorită standardelor ridicate de calitate și preocupării pentru satisfacția clienților.

Compania se focusează pe crearea de produse superioare și adoptarea de soluții tehnologice avansate în toate sectoarele afacerii, răspunzând astfel cerințelor dinamicilor de piață. Eforturile lor sunt canalizate spre cinci divizii esențiale: pui, porc, agricultură, furaje, vită și soluții verzi de energie.

Integrarea produselor Carmistin într-o viziune unitară

Cele mai citite articole

Unul dintre aspectele care diferențiază Carmistin este capacitatea de a controla 90% din procesul de producție agrozootehnic.

Controlând fiecare pas, de la resurse la produs finit, compania își propune să garanteze calitatea superioară constantă. Această filosofie îmbunătățește performanța operațională și asigură produse de încredere și de calitate consumatorilor.

De asemenea, Carmistin extinde și în zona de retail, având o rețea de peste 30 de magazine LaProvincia, unde se vând majoritar produsele proprii.

Viziunea liderului Carmistin și investițiile strategice

Conform lui Iustin Paraschiv, Președintele Carmistin, investițiile permanente în fiecare segment de producție au plasat compania pe podiumul afacerilor românești.

Punând resurse în diverse ramuri strategice, Carmistin evidențiază devotamentul său către inovație, durabilitate și excelență. Acestea includ atât divizia de creștere a animalelor și producția de ouă BIO, cât și divizia axată pe energie verde.

Cu un ochi mereu pe expansiunea capacității de producție și diversificarea ofertei, Carmistin se dovedește pregătită să înfrunte viitoarele obstacole și să rămână un pilon în industria cărnii. Adițional, compania are un angajament clar pentru protecția mediului și pentru edificarea unui viitor luminos. Se îndreaptă acum spre proiecte majore legate de producția energetică eficientă pentru autoconsum.

Poziția proeminentă a Carmistin în clasamentul firmelor românești reflectă abordarea strategică și investițiile orientate spre dezvoltare sustenabilă, inovație și responsabilitate. Așa cum menționează și Iustin Paraschiv, performanța nu vine din întâmplare, ci este fructul muncii constante și al dorinței de perfecționare. Carmistin rămâne astfel un model valoros în sfera afacerilor românești.

Cele mai citite articole

CATEGORIE
Distribuie articolul: