Unde gasesti cel mai bun cabinet stomatologic pentru copii?

Unde gasesti cel mai bun cabinet stomatologic pentru copii?

Clinica de stomatologie copii ține cont de caracteristicile corpului unui copil în creștere, în manifestările patologiei sferei dento alveolare. Boala dentară la copii este diferită de cea a adulților. Totodată, medicul stomatolog are în vedere relația cu bolile generale, procesele de creștere și dezvoltare a copilului. În acest aspect, stomatologia pediatrică este indisolubil legată de pediatrie. Există un mit răspândit potrivit căruia, dinții de lapte nu trebuie tratați, deoarece în curând vor fi înlocuiți cu dinții sănătoși permanenți, iar boala va dispărea de la sine.

Însă, nu este așa. Sănătatea dinților permanenți depinde direct de sănătatea dinților de lapte. Adesea focarele bolii se deplasează către dinții permanenți, și în acest caz, tratamentul devine mai scump și mai complicat. Recomandabil este să faci controale dentare periodice copiilor pentru a preveni dezvoltarea bolilor dentare și ale gingiilor. De asemenea, este important să se efectueze prevenția, folosind pastele de dinți și periile speciale pentru copii, și se asemenea, formând o dietă echilibrată, fără dulciuri în exces.

Stomatologie copii – Caracteristici

Stomatologia pentru copii este o zonă separată de care se ocupă doar stomatologia pediatrică. Aici, utilizarea metodelor de tratament „adulte” este exclusă, deoarece dentiţia copilului este semnificativ diferită de cea a unui adult. În stomatologia pediatrică, se ia în considerare pragul de durere al copiilor, starea lor psiho-emoțională în timpul procedurilor, și de aceea, se folosesc alte tipuri de instrumente dentare și medicamente. Din acest motiv, nu este recomandabil să soliciți serviciile unui stomatolog generalist, deoarece, competența sa nu este suficientă pentru a efectua proceduri nedureroase la copii. Folosind serviciile clinicii de stomatologie copii Cosmo Consult, poți fi sigur de calitatea tratamentului. Copilul tău va avea dinți și gingii sănătoase, iar o vizită la dentist se va transforma într-o procedură rapidă și ușoară, fără consecințe negative.

Sigilarea dinților la copii

Sigilarea dinților înseamnă etanșarea fisurilor. Acesta este numele depresiilor naturale de pe suprafața de mestecat a dinților. Pentru unii copii, aceștia sunt prea adânci, ceea ce reduce eficiența procedurilor de igienă. În plus, smalțul din această zonă este cel mai subțire, iar mineralizarea apare la cel puțin 2 ani de la erupția molarilor. De aceea, pentru a preveni cariile cu fisuri, este important să se ia măsuri cât mai devreme. De obicei, etanșarea dinților nu se efectuează la molarii și premolarii copiilor a căror vârstă a depășit 4-5 ani. Dacă până în acest moment nu se observă semne de carii, atunci fisurile sunt curățate suficient și nu este necesară sigilarea lor. Sigilarea nu se face în cazul în care fisurile sunt largi. Contraindicațiile includ, de asemenea, leziuni carioase ale spațiilor interdentare, erupția incompletă a molarilor și unele caracteristici individuale ale structurii dinților. Însă ar trebui să știi că doar un medic stomatolog pediatru poate determina astfel de proceduri pentru copii.

CATEGORIE
Distribuie articolul: