Reguli pe care ar trebui să le respecți la un eveniment corporate atât ca invitat, cât și ca gazdă

Reguli pe care ar trebui să le respecți la un eveniment corporate atât ca invitat, cât și ca gazdă

Evenimentele corporate sunt în general grevate de o anumită conduită, chiar dacă aceasta este de cele mai multe ori informală. Aceste tipuri de evenimente se axează foarte mult pe ideea de comunitate în sfera profesională, dar care tinde să să se extindă și în afara relațiilor de birou. Astfel, evenimentele corporate pot fi definite ca evenimentele de tipul teambuilding-urilor, conferințe, seminarii, inaugurări și chiar petreceri, iar despre regulile ce trebuie respectate atât ca gazdă cât și ca invitat discutăm în cele ce urmează.

Punctualitatea

Una dintre regulile de bază în ceea ce privește atât evenimentele corporate cât și orice alt tip de eveniment este punctualitatea. Ora de începere a unui eveniment este foarte importantă și trebuie să fie respectată atât de către gazde, cât și de către invitați. Ora de începere a evenimentelor este stabilită alături de acel organizator de evenimente care se ocupă de proiect, iar aceasta ia în calcul durata evenimentului, dar și disponibilitatea sălii sau orele uzuale în care programul ar putea fi mai liber pentru majoritatea invitaților. Este recomandat așadar, ca regulă generală, ca ora de sosire să fie respectată de către fiecare participant, pentru ca evenimentul să se poată desfășura fără probleme. 

Dress code adaptat

Evenimentele corporate au în cele mai multe dintre cazuri un anumit dress code pe care deopotrivă gazdele și invitații ar trebui să îl onoreze. Purtarea unui costum, în cazul bărbaților și a unei rochii, în cazul femeilor, este cel mai adesea dress-code-ul pe care îl impune un astfel de eveniment. Practic, firma organizare evenimente corporate care va ajuta la organizare și promovare va transmite și informațiile cu privire la locație și moment al evenimentului. Dacă acesta se desfășoară seara, vorbim în general de ținute all black, în vreme ce dacă locația este una selectă, cu atât cresc așteptările cu privire la alegerea unei vestimentații potrivite.

Reguli de etichetă la masă

Cele mai citite articole

Așezarea la mese prin rezervarea cu nume ar trebui să fie rspectată de către toți participanții, la fel și eticheta care are în vedere formalizarea servirii mesei. Evenimentele corporate impun o prezență elegantă și o conținere a comportamentului, mai ales atunci când ești în compani altor persoane. 

Respectarea programului pregătit

Indiferent dacă ești gazdă sau invitat este important să respecți programul pregătit cu ajutorul firmei de organizare evenimente. Sesiunile de networking, distracția, activitățile interacționale, fiecare dintre acestea au o ordine pe care atât invitații cât și gazdele trebuie să o respecte. 

Dacă organizezi un eveniment sau dacă urmează să participi la unul, acestea sunt regulile minimale pe care ar trebui să nu le pierzi din vedere. Documentează-te cu atenție despre programul evenimentului și respectă conduita, pentru ca evenimentul să decurgă fluid, iar tu să te poți bucura de acesta.

Cele mai citite articole

CATEGORIE
Distribuie articolul: