Merită să iei credit pentru deschiderea unei afaceri?
Creditul poate fi o oportunitate pentru deschiderea afacerii tale. Beneficiul acestuia depinde de modul în care este utilizat: poți multiplica fondurile împrumutate sau banii vor fi cheltuiți fără folos?
Descoperă în continuare dacă merită să iei un credit pentru deschiderea și dezvoltarea afacerii tale
Pentru început, este important să afli care sunt obiectivele creditării. Acestea pot include:
– Creșterea capitalului de bază
Capitalul de bază reprezintă suma de bani necesară pentru lansarea unei afaceri. Cu acești bani se achiziționează activele principale (clădiri și structuri, echipamente, vehicule, inventar etc.) care vor fi utilizate în activitatea principală a companiei pe parcursul a mai multor cicluri. Aceste investiții se recuperează încet, dar fără ele, compania nu va începe să genereze venituri.
Înainte de a obține un credit pentru firma nou înființată, se recomandă să elaborezi o strategie de afaceri solidă pentru a te asigura că afacerea va putea genera venituri pentru a acoperi datoria.
Așadar, dacă ai nevoie de un credit de start-up, alege portofin.ro, care oferă nu doar posibilitatea de a accesa credite pentru firme noi, ci și îți poate oferi și o diagnoză a indicatorilor financiari principali, împreună cu îndrumări pentru a menține o traiectorie ascendentă pentru afacerea ta, bazată pe situația reală a companiei.
– Creșterea capitalului circulant
Capitalul circulant reprezintă resursele care susțin activitatea unei companii pe parcursul unui singur ciclu (activitatea curentă, cum ar fi chiriile, salariile, achiziția de materii prime, taxele, publicitatea etc.). Dacă nu există suficiente resurse circulante, volumele de producție și vânzări scad, iar ulterior scade și cifra de afaceri. Un credit nespecificat pe termen scurt poate fi un instrument util în acest caz.
Înainte de a lua un credit de acest fel, asigură-te că fondurile împrumutate vor aduce cu adevărat venituri.
Cele mai citite articole
– Pentru achiziții majore
Nu este înțelept să obții un împrumut fără destinație precisă atunci când ai nevoie de finanțare pentru un anumit scop. Împrumuturile orientate au rate ale dobânzii mai mici datorită faptului că activul achiziționat devine o garanție sigură.
Există două condiții în care creditul devine un instrument util. Acestea presupun:
1. Rentabilitatea activelor achiziționate cu fonduri împrumutate trebuie să fie mai mare decât costul creditului. Cu alte cuvinte, banii împrumutați în cele din urmă ar trebui să aducă mai mult profit decât suma pe care ai plătit-o pentru utilizarea creditului.
2. Compania trebuie să aibă un plan de afaceri bine gândit. Fără o strategie financiară, evaluarea riscurilor și o strânsă supraveghere a respectării planului, nu vei putea să îți asiguri îndeplinirea primei condiții.
Dacă ești sigur de lichiditatea companiei și știi cum să crești fondurile împrumutate, poți lua cu încredere un credit pentru a începe sau dezvolta afacerea.
În acest sens, pentru ca împrumutul să fie și mai util:
- Asigură-te că se potrivește obiectivelor tale
Alege o opțiune confortabilă nu numai în ceea ce privește rata dobânzii, ci și în ceea ce privește termenul de rambursare.
- Ia în considerare industria în care îți desfășori afacerea
Unele instituții de credit finanțează doar anumite domenii, oferind condiții unice acestora.
În concluzie, disponibilitatea capitalului de pornire este o condiție obligatorie pentru deschiderea unei mici afaceri de la zero. Cu toate acestea, ambițiile antreprenorilor debutanți nu întotdeauna coincid cu resursele financiare reale. În acest caz, singura soluție este să obții un credit bancar pentru dezvoltarea afacerii de la zero.