Cele 5 avantaje ale unui plan de investiții

Cele 5 avantaje ale unui plan de investiții

Analiștii financiari, economiștii și investitorii sunt de acord asupra unui punct: clasicul cont de economii nu aduce aproape nimic. O alternativă este să investești Vestor. Dar complexitatea și riscul crescut al acestei opțiuni descurajează multe persoane. De aceea, un plan de investiții poate reprezenta soluția ideală.

În urma măsurilor recente luate de Banca Centrală Europeană, ratele dobânzilor la conturile de economii sunt din nou sub presiune. Un astfel de randament este mult prea mic pentru a compensa inflația. Nu este de mirare că astăzi conturile de economii sunt comparate cu gropi fără fund: banii din ele își pierd din valoare în fiecare an. 

Cu toate acestea, mulți români nu au timpul și nici cunoștințele pentru a urmări piața de valori de zi cu zi. Dar pot lua în considerare un plan periodic de investiții. Vor investi o anumită sumă în fiecare lună într-o selecție de fonduri. Planul de investiții îți permite să îți repartizezi investițiile în timp și să le diversifici pe mai multe clase de active.

Este interesant să investești Vestor pentru că…

1. … acumulezi capital treptat

Cu planul de investiții, investești automat o sumă fixă ​​într-un coș de fonduri la intervale regulate. Poți astfel să construiești treptat un capital interesant. Tu stabilești cât vrei să investești în fiecare lună, cu posibilitatea de a crește sau reduce această sumă ori de câte ori dorești, sau chiar de a opri temporar contribuția la planul tău și de a-l reactiva ulterior.

2. … eviți erorile de sincronizare

Nu este ușor să determini momentul potrivit pentru a investi. Investind o sumă fixă ​​în fiecare lună, îți distribui investiția pe o perioadă mai lungă. Vei cumpăra uneori la un preț mic, alteori la un preț ridicat, dar vei reduce considerabil riscul de a face o eroare de sincronizare. 

3. … beneficiezi de efectul de amestecare

Cu cât investești mai mult banii, cu atât este mai probabil ca rezultatul final să fie pozitiv. Pe termen lung, o sumă mai mică investită la o vârstă fragedă plătește mai mult decât o sumă semnificativă investită ulterior și pe o perioadă mai scurtă. Cei care investesc cu un orizont pe termen lung își maximizează creșterea investițiilor datorită efectului compus. Într-adevăr, veniturile din investiții sunt reinvestite sistematic. 

4. … îți diversifici investițiile în mai multe clase de active

Nu este niciodată înțelept să pariezi pe un singur cal. Cu planul de investiții, îți diversifici investiția în mai multe clase de active, cum ar fi acțiuni și obligațiuni. Această diversificare reduce semnificativ riscul: performanța slabă a unei acțiuni este compensată de revenirea alteia. 

5. … un plan de investiții este accesibil aproape tuturor

Nu este necesar să aveți un capital gigantic pentru a începe. La MeDirect, acest lucru este posibil de la 2.500 de euro, cu plăți lunare de cel puțin 100 de euro ulterior. Această sumă de pornire este necesară pentru a începe bine, cu diversificare în aproximativ zece fonduri. Atunci când alegeți un plan de investiții, nu uitați să comparați taxele. Taxele de intrare și de ieșire vă pot eroda în mod semnificativ randamentul. MeDirect nu taxează niciunul.

CATEGORIE
Distribuie articolul: