Cabinet psihiatrie in Bucuresti – Cand ai nevoie de un psihiatru?

Cabinet psihiatrie in Bucuresti – Cand ai nevoie de un psihiatru?

Psihiatria este una dintre cele mai delicate domenii ale medicinei si o ramura incredibil de complexa a stiintei. Pana acum, opinia societatii in ceea ce priveste consultatia la un cabinet psihiatrie, este de rusine. Se crede ca doar persoanele nebune au nevoie de ajutor psihiatric. Oricare dintre urmatoarele simptome comune, sunt motive pentru a merge la un cabinet psihiatrie in Bucuresti: insomnie, depresie, anxietate excesiva. In unele situatii, cum ar pierderea unei persoane dragi, circumstante socante din viata, o boala grava, de asemenea, necesita consultatie psihiatrica, deoarece este nevoie de ajutor in 100% din cazuri.

Ce simptome ar trebui sa am ca sa merg la un cabinet psihiatrie in Bucuresti?

Gama de simptome este suficient de larga si iata care sunt cele mai frecvente:

  • Scaderea starii de spirit care dureaza mult timp – mai ales fara niciun motiv aparent.
  • Prezenta depresiei si schimbarea comportamentului din cauza unui stres, conflict, pierderea unei persoane dragi.
  • Anxietate crescuta, ganduri obsesive, iritabilitate.
  • Tulburari persistente ale somnului: somn scurt, superficial, adormire prelungita (mai mult de jumatate de ora), lipsa sentimentului de odihna dupa somn.
  • Oboseala cronica, apatie, pierderea intereselor – in absenta unei patologii somatice identificate.
  • Dorinta de a face rau siesi sau altei persoane – de a taia, de a da foc, vinovatia fata de sine, vinovatie obsesiva, gandurile de sinucidere.
  • La adolescenti, se observa semne de anorexie, o tulburare de alimentatie, depresie si asa mai departe.
  • La femeile in perioada postpartum – un sentiment nerezonabil de iritare sau apatie, anxietate, inclusiv in legatura cu un nou-nascut.

Cum sa inteleg la cine sa merg – un psihiatru sau un psiholog?

Un psiholog clinician este un specialist care poate fi contactat pentru oricare dintre simptomele descrise mai sus. Dar niciun psiholog clinician nu are dreptul sa constate si sa trateze tulburarile mintale, sa prescrie medicamente etc. 

Consultatia la un psiholog inseamna depasirea situatiilor dificile de viata, recomandari pentru formarea de noi abilitati de comunicare, socializare. Un scenariu bun este sa vezi mai intai un psiholog, iar daca te indruma la un psihoterapeut sau psihiatru, nu renunta.

Psihiatrul este un medic specialist cu studii superioare in domeniul psihiatriei. Psihiatrii sunt angajati in evaluarea simptomelor pacientilor si tratarea bolilor psihice.

Un psihoterapeut este un medic, un specialist cu studii medicale superioare, care se ocupa de efectele terapeutice asupra psihicului uman, problemele cu care clientii apeleaza la un psihoterapeut, corespund unei severitati usoare sau moderate a manifestarii.

Daca am simptome ale unei tulburari mintale pentru prima data, voi merge direct la sectia de psihiatrie?

Nu, pacientii care sunt diagnosticati pentru prima data cu tulburare psihica si care, conform indicatiilor, se pot afla intr-o unitate de tip deschis, sunt internati in „Sectia tulburari psihice” numai daca este cazul. Aici primesc intregul volum al medicatiei si asistentei socio-psihologice necesare. La cabinetul de psihiatrie din Bucuresti, Mihaela Dumitru, vei primi toate indicatiile profesionale de care ai nevoie. 

CATEGORIE
Distribuie articolul: