Cand sunt recomandate aparatele dentare

Cand sunt recomandate aparatele dentare

Cand sunt recomandate aparatele dentare

Un aparat ortodontic poate sa fie recomandat in mai multe situatii si de aceea, cea mai buna solutie este sa se urmeze sfatul ortodontului. Cele mai comune motive pentru care se utilizeaza aparatele dentare sunt:

1.) Dintii de jos dispar complet atunci cand este gura inchisa

Dintii de jos se indreapta spre cerul gurii sau dispar complet cand este gura inchisa? Este posibil sa fie nevoie de un aparat dentar. Daca astfel de probleme sunt lasate netratate, pot duce la deteriorarea tesutului gingival si deteriorarea dintilor din fata.

Indiferent de varsta pacientilor, ortodontii pot imbunatati aspectul zambetului si sa elimine disconfortul. Aceasta problema se va elimina cel mai usor in copilarie.

2.) Dintii inferiori sunt suprapusi peste cei din fata 

Dintii inferiori se suprapun peste dintii din fata? Daca da, este posibil sa fie nevoie de un aparat dentar care sa remedieze problema. O astfel de pozitionare a dintilor poate fi deosebit de daunatoare in timpul mesei sau al vorbirii, crescand riscul de vatamare orala.

3.) Distanta mare intre dintii de jos si cei de sus 

Exista un decalaj vizibil intre dintii de jos si cei de sus? Pacientii care au astfel de probleme, au adesea dificultati in a manca sau a vorbi corect. De asemenea, pot avea probleme cu muscatul limbii. Aceasta problema poate fi remediata cu usurinta cu un aparat dentar.

4.) Spatiere neregulata a dintilor

Cele mai citite articole

Dintii sunt distantati neregulat, creand goluri largi intre ei? Acest lucru poate fi rezultatul dintilor care sunt proportional mici in comparatie cu restul gurii sau chiar dintilor lipsa. Inchiderea golurilor largi dintre dinti poate parea o problema cosmetica. Cu toate acestea, poate ajuta la protejarea sanatatii orale. Daca dintii sunt distantati mult unul de celalalt, particulele de alimente se pot bloca si se pot aduna pe gingii, provocand respiratie urat mirositoare, carii si alte probleme dentare.

5.) Dinti inghesuiti

Acesta este unul dintre cele mai frecvente motive pentru a urma un tratament ortodontic. Daca pare ca nu exista suficient spatiu in gura pentru toti dintii, este posibil sa apara o problema de aglomerare care face ca dintii sa se suprapuna. Repararea dintilor inghesuiti poate face minuni pentru imbunatatirea aspectului general al gurii.

Corectarea dintilor inghesuiti poate ajuta la repararea cariilor. Placa dentara adora sa se ascunda acolo unde perii periutei de dinti nu pot ajunge. Odata ce sunt indreptati dintii, placa nu se va putea ascunde la fel de usor.

Exista alternative la aparatele dentare clasice?

Cu siguranta exista. Aparatele dentare clasice pot fi inlocuite cu variante mai putin vizibile sau chiar complet invizibile. Totul depinde de pretul pe care pacientul este dispus sa il plateasca si de problema specifica pe care dantura sa o are. 

De aceea, inainte de a lua o decizie, cel mai bine este ca persoanele in cauza sa discute cu ortodontul si sa asculte de sfaturile acestuia. Specialistul va sti cu siguranta ce anume se potriveste fiecarui pacient in parte si cum sa raspunda la solicitarile specifice pentru alegerea unui aparat dentar.

Cele mai citite articole

CATEGORIE
Distribuie articolul: