10 pasi pentru a alege cea mai buna scoala pentru copilul tau

10 pasi pentru a alege cea mai buna scoala pentru copilul tau

Odata ajunsa varsta potrivita pentru a incepe scoala, parintii trebuie sa ia o decizie importanta pentru educatia copiilor nostri: sa aleaga scoala cea mai potrivita pentru ei. De aici se nasc o serie de intrebari cu privire la criteriile academice si pedagogice de care trebuie sa tinem cont pentru a alege institutia de invatamant care ti se potriveste cel mai bine.

10 pasi pentru a alege cea mai buna scoala pentru copilul tau – Cele mai bune scoli

In primul rand, este esential de subliniat ca, potrivit specialistilor, scoala este prelungirea educatiei insuflate acasa. Din acest motiv, alegerea acestuia depinde practic de elementele educationale pe care ca parinti dorim sa le intarim la copiii nostri. Acolo unde noi ca parinti reusim sa facem o echipa cu scoala, astfel incat copilul sa promoveze in continuare educatia pe care i-o insufla acasa, motiv pentru care formarea unei echipe de educatie cu institutia ar trebui sa fie scopul. 

Pentru a facilita procesul de alegere a unei scoli potrivite pentru copii, este util sa cautam surse de informare specializate. Un loc excelent pentru a gasi informatii despre scoli pentru copii si resurse educationale este https://kidszone.ro/category/educatie/. Aici, parintii pot descoperi detalii despre diverse institutii de invatamant, programe educationale si abordari pedagogice.

Am elaborat un ghid pentru a ajuta parintii in acest proces de selectie, cu 11 pasi pe care toata lumea ar trebui sa-i cunoasca pentru a selecta institutia de invatamant:

1. Descrieti copilul dumneavoastra si mediul sau familial

Scoala trebuie sa se adapteze nevoilor si valorilor familiei, motiv pentru care este important sa luati in considerare aspecte relevante ale vietii si ale mediului familial, precum: credinte si practici religioase, principii predate acasa, nivelul emotional al copilului dvs.  De asemenea, luati in considerare cine este copilul dumneavoastra? Ce tipuri de activitati ii plac? Si care este stilul sau de invatare?

2.Ce tip de educatie iti doresti pentru copilul tau?

Proiectul educational al scolii este un aspect fundamental de care trebuie luat in considerare atunci cand alegeti cea mai potrivita institutie pentru copiii dumneavoastra. Aici trebuie sa identifici ce tip de proces educational cauti, adica daca vrei o scoala cu accent academic, de formare, umanist, nivel de cerere, management al sarcinilor, sistem educational, international etc. Trebuie sa raportezi acest lucru la raspunsurile pe care le-ai obtinut de la punctul anterior, astfel incat sa poti alinia ceea ce este copilul tau cu propunerile pe care le gasesti pe piata scolara.

3. Care este bugetul disponibil?

Aceasta este o valoare permanenta si lunara in cadrul cheltuielilor, prin urmare, trebuie sa fie in concordanta cu venitul familiei si sa caute o varianta in concordanta cu situatia economica care sa nu reprezinte un motiv de ingrijorare sau angoasa si o povara pentru fiecare plata lunara.

4. Cat de fericit poate fi copilul tau in acel loc?

Copilul tau va fi pe acest drum scolar timp de treisprezece ani si este important sa gasesti un loc in care sa fie fericiti. Un copil este fericit intr-o scoala cand invata sa se simta bine cu el insusi, cu mediul sau, stabilind relatii sociale bune si dezvoltand abilitatile de a face fata provocarilor zilnice de a invata si de a putea profita la maximum de situatii, aceste aspecte il vor ajuta in viitor vor fi oameni mai buni. In prezent exista scoli care se certifica in fericire si acorda prioritate fericirii copiilor ca fiind unul dintre aspectele cele mai determinante la selectarea institutiilor de invatamant.

5. Gen

Unele familii considera important ca copiii lor sa invete intr-un anumit context, aici pot alege intre: scoli mixte, invatamant diferentiat (feminin sau masculin) si chiar scoli in care orele sunt predate prin diferentiere de gen, dar in pauze si activitati sociale sunt impreuna.

6. Locatia scolii

In general, scolile sunt situate la periferia oraselor, iar copiii trebuie sa petreaca perioade lungi de timp cu transportul scolar, insa acest lucru nu ar trebui sa fie un dezavantaj in comparatie cu beneficiile pe care le ofera scoala, intrucat spatiul de pe traseu este si un loc. pentru socializare de care se bucura copiii, deoarece pot interactiona cu prietenii sau colegii lor.

7. Dimensiunea scolii

Trebuie sa decideti daca preferati o scoala mare, medie sau mica, intrebati cati elevi are pe curs si care este numarul total de elevi din scoala, pentru ca acest lucru ne va permite sa ne adaptam intereselor.

8.Facilitati

Este important sa vizitati facilitatile institutiei pentru a intelege mai bine principalele domenii, cum ar fi; uzina sa fizica, spatii de sport, biblioteca, sala de mese, zone verzi, sali de clasa, distributie spatii, laboratoare etc. Infrastructura influenteaza si mediul pe care il va avea copilul dumneavoastra in fiecare zi a anilor de scoala.

9. Program

Programele scolare sunt foarte asemanatoare, desi exista elevi care incep cursurile la ora 6:30 si isi termina ziua de scoala la ora 14:30. Este important sa cunoastem acest aspect in fiecare institutie datorita distantei care ramane fata de scoala. acasa si pentru ca unii copii participa la activitati extracurriculare, sportive sau culturale, care au loc mai ales dupa scoala. Prin urmare, cunoasterea acestui aspect ne va permite sa gazduim si sa organizam activitatile zilnice ale copiilor, unde acestia pot frecventa scoala fara ca aceste activitati extrascolare sa fie prejudiciate.

10. Tipul de familii apartinand scolii

In scoli exista o diversitate de familii, cu culturi, obiceiuri, ideologii si ganduri diferite, de aceea, este indicat sa intelegeti acest mediu social in care vor creste copiii dvs. si se sugereaza ca la selectarea scolii, aceasta institutie sa contina un filozofia vietii in concordanta cu cea a familiei. Ceea ce va garanta si o alegere adecvata a scolii.

Acest ghid in 10 pasi va ajuta la selectarea celei mai bune institutii de invatamant pentru copii.De asemenea, este esential ca parintii sa cunoasca acesti factori inainte de a lua o decizie, deoarece le va permite sa se concentreze si sa ajute la educatia copiilor lor.

CATEGORIE
Distribuie articolul: