Un politician italian cere impunerea de vize pentru romani si bulgari

Un politician italian cere impunerea de vize pentru romani si bulgari

Politicianul italian de stanga Filippo Penati – prefectul provinciei Milano – cere introducerea unui regim de vize pentru romani si bulgari in urmatorii doi ani, pentru a stavili fluxul imigrantilor din cele doua tari in Peninsula, informeaza Sofia News Agency.

Filippo Penati a cerut guvernului de la Roma sa deschida negocieri cu Romania si Bulgaria referitoare la posibilitatea introducerii unui moratoriu privind intrarea cetatenilor lor in Italia. „Daca nu oprim acest flux de imigranti, va deveni incontrolabil. Cand abia reusim sa ne ocupam de 100 de imigranti alti 1000 vin deja in Italia. Este ca si cum ai incerca sa golesti apa din mare cu lingurita”, a argumentat politicianul italian, citat de postul de radio public bulgar.

Penati sustine ca mai multe crime comise de straini au prejudiciat nordul Italiei si in special provincia Milano. In ultimele luni, presa italiana a relatat despre o serie de crime comise de cetateni romani. Celebra crima din Roma, cand o romanca a ucis o italianca intepand-o cu umbrela in ochi, a starnit printre italieni o mare nemultumire cu privire la imigrantii romani.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

CATEGORIE
Distribuie articolul: