Top 20 cele mai urmărite filme și seriale de pe Netflix

Top 20 cele mai urmărite filme și seriale de pe Netflix

Top 20 cele mai urmărite filme și seriale de pe Netflix

The Irishman

Regizat de Martin Scorsese, The Irishman este un film de crimă epic care urmărește viața lui Frank Sheeran (interpretat de Robert De Niro), un șofer de camion care devine asasin și membru al mafiei. Povestea se desfășoară pe parcursul mai multor decenii, explorând implicarea lui Sheeran în lumea interlopă, legăturile sale cu liderul sindicatului Jimmy Hoffa (interpretat de Al Pacino) și remușcările pe care le simte pe măsură ce îmbătrânește. Filmul explorează teme precum loialitatea, violența și regretul, în timp ce aduce în prim plan povestea unei epoci întunecate din istoria americană.

Extraction

 Extraction este un film de acțiune plin de adrenalină regizat de Sam Hargrave. În rolul principal, Chris Hemsworth interpretează un mercenar numit Tyler Rake. El primește misiunea de a salva fiul răpit al unui lord al drogurilor din Bangladesh. Filmul urmărește aventurile periculoase ale lui Rake în timp ce luptă împotriva unor bande criminale și se confruntă cu o mulțime de obstacole pe parcursul misiunii sale de salvare. Extraction oferă secvențe de acțiune intense și scene de luptă captivante, în timp ce explorează și latura umană a personajului principal.

Bird Box

 Bird Box este un film thriller post-apocaliptic bazat pe romanul cu același nume scris de Josh Malerman. Povestea se concentrează pe Mallorie (interpretată de Sandra Bullock), o mamă singură care încearcă să-și protejeze copiii într-o lume în care o forță misterioasă amenință omenirea. Oamenii sunt obligați să trăiască cu ochii închiși pentru a se proteja de această amenințare. Filmul alternează între două linii temporale: prezentul, în care Mallorie și copiii se străduiesc să găsească un loc sigur, și trecutul, care explorează evenimentele care au dus la dezastru. Bird Box oferă o atmosferă tensionată și suspans în timp ce dezvăluie treptat secretele acestei lumi periculoase.

 Marriage Story

 Marriage Story este un film dramatic regizat de Noah Baumbach. Povestea se concentrează asupra unui cuplu, Charlie (interpretat de Adam Driver) și Nicole (interpretată de Scarlett Johansson), care se confruntă cu o separare și un divorț dificil. Filmul explorează conflictele, luptele și emoțiile profunde prin care trec cei doi în timp ce încearcă să își regândească viața și să păstreze un echilibru în interesul lor și al fiului lor comun. Marriage Story prezintă o poveste sinceră și intensă despre dragoste, sacrificiu și despărțire, capturând complexitatea relațiilor umane.

 The Kissing Booth

 The Kissing Booth este o comedie romantică bazată pe romanul cu același nume scris de Beth Reekles. Filmul urmărește povestea lui Elle (interpretată de Joey King), o adolescentă care se îndrăgostește de fratele mai mare al celei mai bune prietene a ei, Noah (interpretat de Jacob Elordi). Problema este că există o regulă strictă în relația dintre Elle și Lee (interpretat de Joel Courtney), cel mai bun prieten al lui Noah, care interzice orice relație romantică între ei. The Kissing Booth oferă o poveste dulce, plină de umor și momente romantice, explorând dilemele și aventurile adolescenței.

To All the Boys I’ve Loved Before

 To All the Boys I’ve Loved Before este o comedie romantică bazată pe romanul cu același nume scris de Jenny Han. Filmul urmărește povestea lui Lara Jean Covey (interpretată de Lana Condor), o adolescentă introvertită care se ocupă de scrisori de dragoste secrete pentru fiecare băiat de care s-a îndrăgostit vreodată. Viața lui Lara Jean este dată peste cap atunci când scrisorile sale ajung la destinatari și ea trebuie să gestioneze relațiile care se dezvoltă în urma acestui incident. To All the Boys I’ve Loved Before aduce o poveste adorabilă, plină de romantism și descoperiri despre sine, explorând temele dragostei, maturității și identității adolescențiale.

The Old Guard

 The Old Guard este un film de acțiune și fantezie bazat pe romanul grafic cu același nume scris de Greg Rucka și Leandro Fernández. Povestea se învârte în jurul unui grup de războinici nemuritori condus de Andy (interpretată de Charlize Theron). Acești luptători au abilitatea de a se vindeca rapid și de a reveni la viață după ce sunt răniți mortal. Ei își folosesc puterile pentru a lupta împotriva răului și a injustiției, iar când descoperă că există un nou membru nemuritor în echipă, trebuie să își protejeze secretele și să se confrunte cu o amenințare periculoasă. The Old Guard aduce scene de acțiune captivante, explorând teme precum imortalitatea, loialitatea și dorința de a face bine în lume.

Enola Holmes

 Enola Holmes este un film de mister și aventură care urmărește povestea surorii mai mici a celebrului detectiv Sherlock Holmes. Enola Holmes (interpretată de Millie Bobby Brown) încearcă să își găsească mama dispărută și se angajează într-o călătorie plină de întâmplări și descoperiri. Pe parcursul aventurii sale, ea se confruntă cu intrigi, conspirații și personaje misterioase, folosindu-și abilitățile și inteligența pentru a rezolva puzzle-urile și pentru a rămâne în siguranță. Enola Holmes oferă o combinație de suspans, umor și spirit de aventură, explorând puterea și independența feminină într-o perioadă victoriană conservatoare.

6 Underground

 6 Underground este un film de acțiune regizat de Michael Bay. Povestea se concentrează asupra unui grup de șase indivizi cu abilități unice, care își asumă identități false și lucrează în secret pentru a elimina infractori și dictatori periculoși din lume. Aceștia aleg să șteargă complet urmele lor din lumea oficială și să opereze în anonimat. Filmul aduce secvențe intense de acțiune, curse de mașini spectaculoase și explozii spectaculoase, capturând aventurile și misiunile echipei pentru a aduce dreptatea și a schimba lumea. 6 Underground oferă o experiență plină de adrenalină și divertisment în stilul caracteristic al lui Michael Bay.

 The Platform ( El hoyo )

 The Platform este un film spaniol de groază și science fiction care se desfășoară într-un închisoare verticală în care prizonierii sunt repartizați pe diferite niveluri. Fiecare nivel are o platformă plină cu mâncare, care coboară de la nivelurile superioare la cele inferioare. Problema este că, pe măsură ce platforma coboară, hrana se reduc treptat și prizonierii de pe nivelurile inferioare trebuie să se lupte pentru a supraviețui. Filmul explorează aspecte precum stratificarea socială, egoismul și solidaritatea umană într-un mediu brutal și nemilos.

The Social Dilemma

 The Social Dilemma este un documentar provocator care examinează impactul negativ al rețelelor sociale și al tehnologiei asupra societății și a individului. Filmul aduce la lumină modul în care algoritmulicrează și manipulează utilizatorii pentru a menține atenția și a le influența comportamentul. Experți în tehnologie și fosti angajați din industria rețelelor sociale dezvăluie practicile și consecințele negative ale acestui model de afaceri. The Social Dilemma provoacă la reflecție și aduce în discuție problemele legate de confidențialitate, manipulare și impactul psihologic al utilizării excesive a rețelelor sociale.

Project Power

 Project Power este un film de acțiune și science fiction care se petrece într-un viitor apropiat. Povestea urmărește un trafic de pastile care conferă temporar superputeri celor care le consumă. Fiecare pastilă acordă abilități unice, însă efectul este imprevizibil și poate fi fatal. Un fost soldat (interpretat de Jamie Foxx), o tânără dealer (interpretată de Dominique Fishback) și un polițist (interpretat de Joseph Gordon-Levitt) formează o echipă neașteptată pentru a dezvălui secretele din spatele pastilelor și pentru a opri traficul ilegal. Project Power oferă secvențe de acțiune spectaculoase și explorează teme precum puterea, etica și consecințele utilizării abuzive a resurselor supranaturale.

The Trial of the Chicago 7

The Trial of the Chicago 7 este un film bazat pe evenimentele reale ale procesului din 1969 împotriva grupului de protestatari cunoscut sub numele de Chicago 7 . Acești protestatari erau acuzați de conspirație și incitare la revoltă în timpul tulburărilor din timpul Convenției Naționale Democrate din 1968. Filmul explorează lupta lor în fața sistemului juridic și prezentarea în detaliu a evenimentelor care au avut loc la acea vreme. The Trial of the Chicago 7 abordează teme precum libertatea de exprimare, activismul și corupția sistemului judiciar, oferind o perspectivă asupra luptei pentru justiție în contextul unui moment tumultuos din istoria americană.

The Devil All the Time

 The Devil All the Time este un film de dramă și thriller psihologic bazat pe romanul cu același nume scris de Donald Ray Pollock. Povestea se desfășoară într-un mic oraș din Ohio și explorează interconectarea unor personaje aparent disparate, care se confruntă cu violența, corupția și obsesia religioasă. Filmul aduce în prim-plan povestea lui Arvin Russell (interpretat de Tom Holland), un tânăr care se luptă să își protejeze familia și să reziste influențelor întunecate din jurul lui. The Devil All the Time oferă o atmosferă sumbră și tensionată, explorând teme precum răul uman, credința și sacrificiul.

 Da 5 Bloods

 Da 5 Bloods este un film de război și dramă regizat de Spike Lee. Povestea urmărește patru veterani afro-americani ai războiului din Vietnam, cunoscuți sub numele de Cinci frați de sânge , care se întorc în Vietnam pentru a recupera rămășițele unui camarad de luptă și a unui tezaur ascuns. În timp ce se confruntă cu traumele trecutului și cu impactul războiului asupra vieților lor, aceștia se implică în aventuri periculoase și se confruntă cu conflicte personale și sociale. Da 5 Bloods abordează teme precum rasismul, patriotismul și impactul războiului asupra veteranilor, oferind o perspectivă complexă asupra traumelor și luptelor acestora.

Uncut Gems

 Uncut Gems este un film dramatic și thriller regizat de frații Safdie. Povestea urmărește viața lui Howard Ratner (interpretat de Adam Sandler), un comerciant de bijuterii din New York, care se află într-o spirală constantă de jocuri de noroc, datorii și afaceri dubioase. Când obține o piatră prețioasă rară, Howard crede că a găsit o modalitate de a-și rezolva problemele financiare. Cu toate acestea, în timp ce încearcă să facă afaceri, el se confruntă cu o serie de evenimente tensionate și periculoase. Uncut Gems oferă o experiență cinematografică intensă, cu un ritm alert și interpretări puternice, explorând tema obsesiei și a riscului în căutarea succesului și a fericirii.

Extraction

 Extraction este un film de acțiune și thriller regizat de Sam Hargrave. Povestea se concentrează pe Tyler Rake (interpretat de Chris Hemsworth), un mercenar aflat într-o misiune periculoasă de a salva fiul răpit al unui lord al drogurilor din Bangladesh. Pe măsură ce Tyler încearcă să-l aducă în siguranță pe tânărul băiat, el se confruntă cu inamici puternici și se angajează în lupte intense și scene de acțiune spectaculoase. Extraction oferă o experiență captivantă, plină de adrenalină, cu secvențe de luptă bine coregrafiate și momente de suspans palpitant, explorând tema sacrificiului și a curajului în fața pericolelor extreme.

 The Two Popes

 The Two Popes este un film biografic și dramă care explorează relația dintre Papa Benedict al XVI-lea (interpretat de Anthony Hopkins) și Papa Francisc (interpretat de Jonathan Pryce). Filmul prezintă întâlnirea lor fictivă dinaintea alegerilor papale din 2013 și dialogurile lor pe teme precum credința, puterea și viitorul Bisericii Catolice. Prin intermediul conversațiilor și flashback-urilor, filmul oferă o privire în profunzime asupra personalităților și a diferitelor viziuni ale celor doi papi, explorând teme precum iertarea, umilința și evoluția spirituală. The Two Popes aduce interpretări remarcabile și o explorare subtilă a complexității umane și spirituale a acestor lideri religioși.

The King

 The King este un film istoric și dramatic care se bazează pe piesele de teatru Henriad ale lui William Shakespeare. Povestea urmărește evoluția tânărului Henric al V-lea (interpretat de Timothée Chalamet) de la o tinerețe inconștientă și lipsită de responsabilități până la ascensiunea sa ca rege și lider militar. Filmul explorează povestea lui Henric al V-lea în timpul Războiului de 100 de Ani și confruntările politice și militare cu Franța. The King aduce o interpretare modernă a acestui personaj istoric, aducând în prim-plan conflictele, responsabilitățile și lupta pentru putere.

Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga

 Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga este o comedie muzicală care urmărește aventurile trupei muzicale islandeze numită Fire Saga, formată din Lars (interpretat de Will Ferrell) și Sigrit (interpretată de Rachel McAdams). Cei doi visesc să participe și să câștige prestigiosul Concurs Muzical Eurovision. Filmul explorează călătoria lor plină de momente amuzante, conflicte și descoperiri personale în timp ce se pregătesc pentru competiția muzicală. Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga aduce momente muzicale catchy, umor și o privire amuzantă asupra fenomenului Eurovision, capturând energia și excentricitatea acestui eveniment internațional.

Cele mai populare seriale de pe Netflix

 Stranger Things 

Cele mai citite articole

 Stranger Things este un serial de fantezie și mister care se petrece în anii ’80 într-un mic oraș din Indiana. Povestea începe atunci când un băiat de 12 ani, Will Byers, dispare misterios. Prietenii lui, împreună cu o fată misterioasă pe nume Eleven, pornesc într-o aventură pentru a-l găsi și descoperă treptat existența unui tărâm supranatural numit The Upside Down . Seria îmbină elemente de supranatural, science-fiction și referințe la cultura anilor ’80, oferind o poveste captivantă despre prietenie, maturizare și lupta împotriva forțelor întunecate.

 Money Heist (La Casa de Papel)

 Money Heist (cunoscut și sub numele de La Casa de Papel ) este un serial spaniol de crimă și suspans. Povestea se concentrează asupra unui geniu criminal cunoscut sub numele de Profesorul care organizează un jaf masiv la Casa Națională a Monedei din Spania, împreună cu o echipă de opt infractori. Ei iau ostatici și se închid în clădire, în timp ce Profesorul încearcă să manipuleze autoritățile și să pună în aplicare planul lor elaborat. Serialul explorează dinamica dintre membrii echipei și dezvoltarea evenimentelor pe măsură ce jafurile și situațiile tensionate se desfășoară.

 Narcos (2015)

 Narcos este un serial dramatic și de crimă inspirat de evenimente reale, care prezintă povestea ascensiunii și prăbușirii cartelurilor de droguri din Columbia în anii ’80 și ’90. Serialul explorează viața faimosului traficant de droguri Pablo Escobar și a agenților DEA (Drug Enforcement Administration) care încearcă să-l prindă și să-l aducă în fața justiției. Prin intermediul naratorului și al evenimentelor dramatice, Narcos oferă o privire complexă asupra lumii interlope a traficului de droguri, a corupției și a violenței care a marcat acea perioadă în istoria Columbiei.

 The Crown (2016)

 The Crown este un serial biografic și dramă care urmărește viața reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, începând de la începutul domniei sale și continuând pe parcursul mai multor decenii. Serialul explorează aspectele politice, personale și monarhice ale reginei, precum și relațiile ei cu membrii familiei regale și cu politicienii din perioada respectivă. The Crown oferă o privire fascinantă în culisele monarhiei britanice și aduce în prim-plan conflictele, intrigi și evoluția reginei în timpul unor momente cheie din istorie.

 Breaking Bad (2008)

 Breaking Bad este un serial dramatic și de crimă care urmărește transformarea lui Walter White (interpretat de Bryan Cranston), un profesor de chimie din Albuquerque, într-un producător și traficant de droguri după ce i se diagnozează cancer în stadiu terminal. Împreună cu fostul său elev, Jesse Pinkman (interpretat de Aaron Paul), Walter intră în lumea interlopă a metamphetaminei și se confruntă cu pericolele și consecințele întunecate ale acestei alegeri. Breaking Bad explorează degradarea morală și transformarea lui Walter într-un anti-erou fascinant, în timp ce oferă o privire asupra lumii drogurilor și a criminalității din Albuquerque.

 Black Mirror (2011)

 Black Mirror este un serial antologic de dramă și science fiction care explorează impactul tehnologiei și societății asupra vieții umane. Fiecare episod al serialului prezintă o poveste independentă, dar toate se concentrează pe teme precum dependența de tehnologie, manipularea mediatică, relațiile umane și impactul avansurilor tehnologice asupra societății. Black Mirror aduce povestiri intense, adesea cu ton întunecat și cu mesaje sociale puternice, oferind o perspectivă provocatoare asupra posibilelor viitoruri în care tehnologia joacă un rol central în viețile noastre.

 Friends (1994)

 Friends este un celebru sitcom american care urmărește viața și prietenia unui grup de șase prieteni în orașul New York. Serialul explorează aventurile, iubirile, carierele și momentele amuzante prin care trec Monica (Courteney Cox), Ross (David Schwimmer), Chandler (Matthew Perry), Rachel (Jennifer Aniston), Joey (Matt LeBlanc) și Phoebe (Lisa Kudrow). Friends a captivat publicul cu umorul său inteligent, personajele carismatice și relațiile interconectate ale prietenilor, devenind unul dintre cele mai iubite seriale TV din toate timpurile.

 The Witcher (2019)

 The Witcher este un serial de fantezie bazat pe seria de cărți și jocurile video cu același nume. Povestea se concentrează pe Geralt de Rivia (interpretat de Henry Cavill), un vânător de monștri solitar, care se luptă cu creaturi supranaturale într-o lume plină de războaie și intrigi politice. În timpul aventurilor sale, Geralt se intersectează cu diverse personaje, inclusiv o vrăjitoare puternică pe nume Yennefer (Anya Chalotra) și o prințesă rătăcită pe nume Ciri (Freya Allan). The Witcher aduce o poveste complexă, scene de acțiune impresionante și explorarea unui univers întunecat și misterios.

 Ozark (2017)

 Ozark este un serial dramatic și de crimă care urmărește viața lui Marty Byrde (interpretat de Jason Bateman), un consultant financiar care se trezește implicat într-un pericolos lanț de evenimente când partenerul său de afaceri se dovedește a fi implicat în spălarea de bani pentru un cartel de droguri. Ca urmare, Marty se mută cu familia sa într-un oraș mic din Ozarks pentru a încerca să-și salveze viața și să facă bani pentru cartel. Seria explorează corupția, violența și tensiunile din jurul familiei Byrde, în timp ce aceștia încearcă să supraviețuiască și să prospere într-o lume periculoasă. Ozark oferă o atmosferă sumbră, interpretări remarcabile și un ritm tensionat, capturând drama și consecințele întunecate ale alegerilor personajelor principale.

 Better Call Saul (2015)

 Better Call Saul este un serial dramatic și de crimă care servește ca prequel al celebrului serial Breaking Bad . Povestea se concentrează pe Jimmy McGill (interpretat de Bob Odenkirk), un avocat încrezut în sine, dar subapreciat, care devine ulterior cunoscutul avocat Saul Goodman. Serialul explorează evoluția lui Jimmy McGill și transformarea sa în Saul Goodman, în timp ce se confruntă cu intrigi, afaceri dubioase și personaje sinistre. Better Call Saul oferă o privire detaliată asupra trecutului și motivațiilor personajului, aducând în prim-plan drama și dilemele morale ale unui avocat indiferent față de limitele legii.

 The Office (2005)

 The Office este un sitcom american care prezintă viața cotidiană într-un birou de vânzări de hârtie și relațiile haotice dintre angajați. Serialul folosește formatul de mockumentary , oferind o perspectivă umoristică și ironică asupra interacțiunilor, politicilor de birou și momentelor amuzante care apar într-un mediu de lucru aparent obișnuit. Personajele carismatice, precum Michael Scott (interpretat de Steve Carell), Dwight Schrute (interpretat de Rainn Wilson) și Jim Halpert (interpretat de John Krasinski), au devenit iconice în cultura pop și au contribuit la succesul serialului.

 Mindhunter (2017)

 Mindhunter este un serial criminalistic și psihologic care se bazează pe cartea cu același nume scrisă de John E. Douglas și Mark Olshaker. Povestea se petrece la sfârșitul anilor ’70 și urmărește doi agenți FBI, Holden Ford (interpretat de Jonathan Groff) și Bill Tench (interpretat de Holt McCallany), care investighează și studiază mințile criminalilor în serie pentru a dezvolta profiluri psihologice. Serialul explorează interacțiunile lor cu infractorii, precum și efectele personale și profesionale ale acestei munci intense și tulburătoare. Mindhunter aduce o atmosferă întunecată și psihologică, oferind o perspectivă fascinantă asupra criminalității și a psihologiei infractorilor în serie.

 Peaky Blinders (2013)

 Peaky Blinders este un serial dramatic și de crimă care se desfășoară în Birmingham, Anglia, în anii 1920. Povestea se concentrează pe familia Shelby, o bandă criminală condusă de Thomas Shelby (interpretat de Cillian Murphy), care își extinde puterea și influența în lumea interlopă a orașului. Serialul aduce în prim-plan politica, intriga și conflictele violente dintre gangsteri și forțele de ordine. Peaky Blinders oferă o atmosferă distinctivă a epocii, o regie elegantă și interpretări puternice, aducând în prim-plan lupta pentru supraviețuire și ascensiunea unei familii în lumea interlopă.

 Dark (2017)

 Dark este un serial german de science fiction și mister care explorează povestea unor familii dintr-un mic oraș, în care disparițiile copiilor dezvăluie legături complexe între trecut, prezent și viitor. Serialul aduce în prim-plan o poveste plină de paradoxuri temporale, secrete întunecate și explorarea conceptului de liber arbitru. Prin intermediul unui ansamblu de personaje, Dark construiește o rețea complexă de povești care se intersectează într-un mod surprinzător. Cu atmosfera sa întunecată și enigmatică, Dark oferă o experiență captivantă și provocatoare pentru iubitorii de mistere și povești științifico-fantastice.

 The Haunting of Hill House (2018)

 The Haunting of Hill House este un serial de groază și dramă care se bazează pe romanul cu același nume scris de Shirley Jackson. Povestea se concentrează pe membrii unei familii, numiți Crain, care au trăit în casa înfricoșătoare numită Hill House și care se confruntă cu traumele și evenimentele supranaturale care i-au afectat în copilărie. Serialul îmbină trecutul și prezentul, explorând relațiile complicate dintre membrii familiei și secretele întunecate ale casei bântuite. The Haunting of Hill House aduce o atmosferă înspăimântătoare, interpretări puternice și o poveste emoționantă despre traume, pierdere și vindecare.

 Money Heist: Part 4 (2020)

 Money Heist: Part 4 (cunoscut și sub numele de La Casa de Papel: Partea a 4-a ) este sezonul al patrulea al popularului serial spaniol Money Heist (La Casa de Papel). Continuând povestea din sezoanele anterioare, sezonul 4 urmărește evenimentele tensionate care au loc în timpul și după jafurile planificate de către echipa condusă de Profesor. Serialul aduce intrigi, momente de acțiune și dezvoltarea personajelor din perspectiva atât a hoților, cât și a autorităților care încearcă să-i prindă. Money Heist: Part 4 menține ritmul alert și suspansul caracteristic al seriei, captivându-i pe spectatori cu planurile ingenioase și cu complexitatea personajelor.

 Sherlock (2010)

 Sherlock este un serial britanic de dramă și mister bazat pe personajele și povestirile clasice ale lui Sherlock Holmes, create de Arthur Conan Doyle. Povestea se concentrează pe celebrul detectiv Sherlock Holmes (interpretat de Benedict Cumberbatch) și asistentul său, Dr. John Watson (interpretat de Martin Freeman), în timp ce rezolvă cazuri complicate și se confruntă cu adversari periculoși. Serialul aduce o interpretare modernă a poveștilor lui Sherlock Holmes, cu un Sherlock genial și charismatic, și exploatează relația complexă dintre el și Watson. Sherlock oferă mistere palpitante, momente de umor și o abordare captivantă a personajelor clasice într-un cadru contemporan.

 The Umbrella Academy (2019)

 The Umbrella Academy este un serial de acțiune și fantezie bazat pe seria de benzi desenate cu același nume creată de Gerard Way și Gabriel Bá. Povestea urmărește aventurile unei familii disfuncționale de supereroi adoptați, cunoscuți sub numele de Umbrella Academy, care se reunesc după moartea tatălui lor adoptiv. Fiecare membru al familiei are puteri supranaturale și se confruntă cu propriile lor conflicte personale. Serialul aduce o combinație de elemente de supereroi, mister și dramă familială, oferind o poveste captivantă despre identitate, destin și lupta împotriva amenințărilor globale.

 Breaking Bad (2008)

 Breaking Bad este un serial dramatic și de crimă care urmărește povestea lui Walter White (interpretat de Bryan Cranston), un profesor de chimie diagnosticat cu cancer în stadiu terminal, care devine producător și traficant de droguri pentru a-și asigura viitorul financiar al familiei sale. Împreună cu fostul său elev, Jesse Pinkman (interpretat de Aaron Paul), Walter se angajează într-o lume periculoasă a traficului de metamphetamine și se confruntă cu consecințele întunecate ale alegerilor sale. Breaking Bad oferă o poveste tensionată și complexă despre moralitate, putere și transformarea unui om obișnuit într-un infractor notoriu, captivând publicul cu interpretări remarcabile și o narativă captivantă.

Cele mai populare genuri de filme de pe Netflix

Pe baza popularității generale a anumitor genuri de filme, iată câteva dintre cele mai căutate genuri de filme de pe Netflix:

 • Dramă: Filmele dramatice abordează subiecte serioase, explorează emoțiile umane și aduc în prim-plan povestiri captivante și profunde.
 • Comedie: Comediile sunt populare pentru capacitatea lor de a oferi divertisment și umor. Acestea pot varia de la comedii romantice la comedii de acțiune sau comedii cu râsete în cască.
 • Acțiune: Filmele de acțiune oferă scene pline de adrenalină, lupte spectaculoase, cascadorii și povestiri pline de suspans și aventură.
 • Thriller: Thriller-urile sunt cunoscute pentru atmosfera tensionată, răsturnările de situație și suspansul constant. Acestea pot varia de la thriller psihologic la thriller de acțiune sau mister.
 • Horror: Filmele de groază sunt populare printre cei care caută senzații tari și adrenalină. Acestea pot varia de la horror supranatural la horror psihologic sau slasher.
 • Science fiction: Filmele SF explorează lumi futuriste, tehnologie avansată și concepte științifice speculative. Acestea pot aborda subiecte precum călătoriile în timp, universuri paralele sau extratereștri.
 • Aventură: Filmele de aventură aduc în prim-plan călătorii epice, descoperiri, explorări și riscuri extraordinare.
 • Animație: Filmele animate sunt populare atât printre copii, cât și printre adulți, oferind povești fantastice și personaje îndrăgite.

Cei mai mari regizori de pe Netflix

Cei mai mari regizori de pe Netflix

Sursa foto: https://www.libertatea.ro/lifestyle/genuri-literare-definitii-si-exemple-de-specii-literare-pentru-fiecare-gen-literar-3381076 

 • Martin Scorsese: Regizorul cunoscut pentru filme clasice precum Goodfellas , Taxi Driver și The Departed a regizat filmul The Irishman (2019), disponibil pe Netflix.
 • Alfonso Cuarón: Regizorul mexican a câștigat premii Oscar pentru filmele sale Gravity și Roma . Filmul său Roma (2018) este disponibil pe Netflix și a fost aclamat de critici.
 • David Fincher: Cunoscut pentru filmele sale precum Fight Club și Gone Girl , Fincher a regizat și serialul Mindhunter (2017-2019), disponibil pe Netflix.
 • Bong Joon-ho: Regizorul sud-coreean a obținut recunoaștere internațională pentru filmele sale Parasite și Memories of Murder . Okja (2017), regizat de el, este disponibil pe Netflix.
 • Quentin Tarantino: Cunoscut pentru stilul său distinctiv și filmele pline de dialoguri memorabile precum Pulp Fiction și Django Unchained , Tarantino a colaborat cu Netflix pentru filmul The Hateful Eight (2015).
 • Ava DuVernay: Regizoarea americană a obținut recunoaștere pentru filmul său Selma și pentru seria documentară When They See Us (2019), disponibilă pe Netflix.
 • Spike Lee: Regizorul aclamat a creat filme remarcabile precum Do the Right Thing și BlacKkKlansman . Da 5 Bloods (2020), regizat de el, este disponibil pe Netflix.

Cei mai mari actori de pe Netflix

 • Robert De Niro: Cunoscut pentru rolurile sale din filme precum The Godfather Part II , Taxi Driver și Raging Bull , De Niro a apărut în filmul The Irishman (2019), disponibil pe Netflix.
 • Meryl Streep: Actrița de talie mondială a obținut multiple premii Oscar pentru performanțele sale remarcabile. Ea a jucat în filmul The Prom (2020), disponibil pe Netflix.
 • Anthony Hopkins: Legendarul actor britanic a obținut un premiu Oscar pentru interpretarea sa din The Silence of the Lambs . El poate fi văzut în filmul The Two Popes (2019), disponibil pe Netflix.
 • Leonardo DiCaprio: Cunoscut pentru rolurile sale din filme precum Titanic , The Revenant și The Wolf of Wall Street , DiCaprio a colaborat cu Netflix pentru producția The Trial of the Chicago 7 (2020).
 • Charlize Theron: Actrița sud-africană a primit premii Oscar și Globul de Aur pentru interpretarea sa din filmul Monster . Ea a jucat în filmul de acțiune The Old Guard (2020), disponibil pe Netflix.
 • Chadwick Boseman: Actorul talentat, regretat pentru dispariția sa prematură, a obținut recunoaștere pentru rolurile sale în filme precum Black Panther și Ma Rainey’s Black Bottom . Ma Rainey’s Black Bottom (2020) poate fi vizionat pe Netflix.

Cele mai citite articole

CATEGORIE
Distribuie articolul: