Tehnologia a schimbat modul in care oamenii se indragostesc – si a creat noi obstacole pentru generatiile viitoare

Tehnologia a schimbat modul in care oamenii se indragostesc – si a creat noi obstacole pentru generatiile viitoare

In ultimele doua decenii, lumea a vazut o multime de schimbari care au avut loc in toate sferele vietii noastre. Toate acestea se datoreaza in mare parte progresului rapid al tehnologiei si raspandirii acesteia in intreaga lume. In present, traim in era digitala, ceea ce inseamna ca tot mai multe procese pasesc in planul virtual. 

Datingul este unul dintre astfel de procese. Modul in care intalnim oamenii, stabilim conexiuni cu ei si mentinem relatii a fost afectat de dezvoltarea tehnologiei. Unele dintre aceste schimbari au fost treptate, in timp ce altele au fost mai radicale. Intr-un fel sau altul, ne-a schimbat relatia si, prin urmare, modul in care interactionam cu alti oameni.

Conform site-ului de intalniri matrimoniale365.ro, conectarea online este acum a treia modalitate cea mai probabila prin care indivizii isi intalnesc potentialii parteneri, mai mult de o treime din toate casatoriile rezultand din conectarea online. Cu toate acestea, ramanem dependenti de instinctele noastre umane pentru a da sens vietilor digitale; atribuirea propriilor noastre semnificatii si interpretari unei astfel de tehnologii pentru a intelege mai bine lumea in care traim. Acest lucru poate fi caracterizat prin teorii ale interactionismului simbolic, care pretind ca impregnam simbolurile din jurul nostru cu semnificatie.

Odata cu aparitia aplicatiilor de intalniri, s-a produs o schimbare in ceea ce priveste numarul celor care isi gasesc un partener online.

Adoptarea tehnologiei a schimbat modul in care ne conectam si conversam cu altii din societatea noastra, iar intalnirile nu fac exceptie. Prevalenta telefoanelor inteligente sugereaza ca suntem intotdeauna conectati, retelele de socializare permit altora sa ne cunoasca inainte de a ne intalni, iar aplicatiile de intalniri ne ofera o multime de optiuni pentru a gasi un partener potrivit.

Privita prin aceasta perspectiva, tehnologia devine un instrument prin care proiectam si punem in practica acest sens. Prin urmare, o examinare suplimentara a utilizarii unor astfel de tehnologii ne va oferi o perspectiva mai buna asupra structurii romantismului si intimitatii in acest moment.

Cu o glisare, oamenii pot acum sa caute si sa sustina romantismul in moduri fara precedent. Cercetarile emergente arata ca intimitatea cibernetica, sau fenomenul de comunicare mediata de tehnologie intre parteneri si potentialele interese romantice, are un impact semnificativ asupra modului in care formam, mentinem si chiar terminam relatiile romantice. Prin urmare, aceasta analiza a scopului urmareste sa delimiteze modul in care utilizarea comunicarii mediate de tehnologie este asociata cu rezultate specifice (de exemplu, satisfactie si calitate) pe parcursul ciclului de viata a relatiei romantice si sa identifice teme emergente in cercetare.

Intalnirile in lumea digitala: ce castigam si ce pierdem

In lumea contemporana, comunicarea interpersonala, in general, si intalnirile, in special, sunt concepte in schimbare. Spre deosebire de viziunea traditionala a unei intalniri obisnuite pline de conversatii semnificative, este obisnuit sa vezi un cuplu intr-un restaurant privindu-si telefoanele fara sa-si spuna un cuvant unul altuia. In timp ce acest exemplu devine mai proeminent in viata de zi cu zi, relatiile sociale, asa cum le cunosc multi oameni, devin rare. Prietenii comunica prin mesagerie instantanee, mersul la casa parintilor pare inutil daca ii poti suna folosind chat-ul video, iar intalnirile au devenit un joc complicat de argou tehnologic. Odata cu introducerea site-urilor de intalniri usor de accesat si a aplicatiilor, implicarea romantica moderna este la un clic distanta. 

Prin urmare, nu este surprinzator faptul ca abilitatile de comunicare interpersonala se schimba, evolueaza sau, uneori, devin afectate din cauza utilizarii excesive a tehnologiei. Daca aceste schimbari sunt pozitive sau negative, ramane o intrebare. Indiferent, ele schimba modul in care oamenii vorbesc, se exprima si iubesc. 

Intimitatea cibernetica are un impact profund asupra rezultatelor in trei etape cruciale ale ciclului de viata al relatiei – de la modul in care oamenii isi gasesc partenerii online si pana la procesul de initiere; la mijloacele prin care partenerii folosesc tehnologia pentru a efectua intretinerea relatiilor; si, in cele din urma, modurile in care oamenii fac fata procesului de dizolvare folosind tehnologia pentru a-si recupera un sentiment de constientizare.

CATEGORIE
Distribuie articolul: