Scurt ghid de achizitie al unui ceas barbatesc

Scurt ghid de achizitie al unui ceas barbatesc

Alegerea ceasului barbatesc reprezinta, cel mai adesea, un proces complex in care trebuie sa se tina cont de mai multe sfaturi si factori. Atunci cand alegi sa-ti achizitionezi un astfel de accesoriu, este important sa te gandesti ca faci o investitie pe termen lung.

De cele mai multe ori, modelele de ceasuri pentru barbati sunt singura bijuterie pe care domnii aleg sa o poarte, iar cum pe piata exista numeroase variante, gata sa satisfaca toate gusturile si buzunarele, alegerea modelului perfect trebuie sa tina seama de o serie de caracteristici, printre care:

 

Aspectul

Pana la brand, este important sa stii ca modelele de ceasuri barbatesti sunt accesorii atemporale, estetice, foarte utile, care spun foarte multe despre personalitatea si gusturile celui care alege sa il poarte. Altfel spus, un ceas potrivit trebuie sa fie pe dimensiunea perfecta, nu mai late de incheietura ta.

 

Forma

Rotund, patrat sau dreptughic, acest criteriu de alegere al ceasului este determinant in ceea ce priveste greutatea acestuia si, evident, cat de confortabil va fi la purtare.

 

Stilul

Alegi un ceas pentru a merge la birou, pentru timpul liber sau pentru activitatile sportive? Sau cate putin din toate? Este un lucru foarte important atunci cand alegi tipul sau stilul ceasului barbati. Ceasurile elegante sunt foarte fine, cu un diametru nu foarte mare, in culori sobre si cel mai adesea, au o bratara din piele. Daca vrei un ceas tip sport, trebuie sa stii ca ceasurile mecanice nu prea apreciaza miscarile bruste.

 

Marca

Este unul dintre cele mai importante criterii pe care barbatii le iau in calcul in procesul de achizitie. Multi domni sunt de parere ca prin intermediul unei anumite marci se poate transmite o imagine diferita sau pentru ca acestea sunt specializate in fabricarea anumitor modele de ceasuri.

 

Mecanismul

Ceasurile mecanice sunt mai scumpe, dar nu atat de precise ca cele quartz care sunt, cel mai adesea, multifunctionale.

 

Design-ul

Este un factor determinant atunci cand vine vorba despre alegerea unui model de ceas. Conform Japora.ro, cele mai importante criterii sunt urmatoarele:

  • carcasa – rotunda, ovala sau dreptunghiulara, materialul din care este facuta – otel, aur, titan, ceramica sau platina, dar si marimea sa;
  • materialul curelei – piele, cauciuc sau otel;
  • afisajul – analogic sau digital;
  • culoarea si designul cadranului;
  • forma acelor ceasului.

 

Functiile

Daca vrei mai mult decat un ceas care sa iti indice ora, opteaza pentru modelele quartz, care vin cu functii de tip GPS, altimetru, busola, barometru, etc.

 

CATEGORIE
Distribuie articolul: