Politia Rutiera si-a suplimentat efectivele pentru prevenirea accidentelor

Politia Rutiera si-a suplimentat efectivele pentru prevenirea accidentelor

Politia Rutiera a scos, incepand de ieri, mai multe echipaje in strada. Agentii de circulatie sunt prezenti in numar mare, in special pe traseele care fac legatura cu statiunile turistice.

Politistii actioneaza pentru combaterea neregulilor care au dus, in ultima perioada, la producerea unor grave accidente de circulatie: viteza excesiva ori neadaptata conditiilor de trafic, oprirea nejustificata pe banda de urgenta a autostrazilor si neasigurarea la schimbarea directiei de mers.

Aceasta decizie a fost luata pentru ca schimbarea conditiilor meteo, intervenita in multe zone ale tarii, ingreuneaza buna desfasurare a traficului rutier. Politia Rutiera avertizeaza conducatorii auto sa nu se opreasca sau sa stationeze in dreptul copacilor de pe marginea drumurilor nationale ori judetene.

Vantul puternic sau chiar furtunile anuntate de meteorologi pot duce la ruperea de arbori. Spatiile pentru servicii de pe ambele sensuri de mers ale tronsonului Drajna-Fetesti de pe Autostrada Soarelui nu sunt operationale, participantii la trafic fiind sfatuiti sa nu opreasca pe banda de urgenta a autostrazii pentru a evita implicarea in evenimente rutiere nedorite.

Pentru un trafic fluent si sigur, Politia Rutiera recomanda: deplasarea cu viteza redusa, adaptata permanent conditiilor de drum si trafic; pastrarea unei distante corespunzatoare fata de vehiculele care circula inainte, pentru a se putea opri in conditii de siguranta, atunci cand acestea franeaza brusc; efectuarea manevrelor de depasire numai dupa o atenta asigurare; respectarea semnalelor politistilor.

CATEGORIE
Distribuie articolul: