Istoria Las Vegas-ului, cel mai mare oraș din Nevada

Istoria Las Vegas-ului, cel mai mare oraș din Nevada

Las Vegas este cel mai mare oraș din statul Nevada și una dintre cele mai populare destinații turistice din întreaga lume, fiind considerată capitala mondială a distracției. În ceea ce era un imens deșert, americanii au reușit să formeze un loc vizitat anual de peste 40 de milioane de turiști.

Las Vegas este unul dintre cele mai noi orașe din SUA, fiind construit abia începând cu anul 1905. Un merit principal îl au cei care au construit calea ferată dintre San Pedro – Los Angeles, pentru că în Las Vegas a fost stabilită și o stație. Astfel, terenurile adiacente stației de cale ferată au fost ulterior scoase la licitație, iar o bună parte dintre acestea au fost cumpărate de William A. Clark.

În primă fază, orașul nu avea nimic în comun cu Las Vegas-ul pe care îl știm astăzi. Dimpotrivă, era un oraș care găzduia muncitori din industria minieră, construcții și fermieri. Iar construcția Barajului Hoover a adus în zonă și mai mulți muncitori. Acesta a fost și motivul pentru care Las Vegas nu a fost foarte afectat de Marea Depresie. Totuși, pasiunile pentru jocuri de noroc existau în Vegas și în acele vremuri, chiar dacă acestea erau interzise.

Lucrurile au luat o altă turnură în anul 1931, când au fost legalizate jocurile de noroc în Nevada. Astfel începe să se contureze povestea Vegas-ului din zilele noastre. Primul cazino de pe Las Vegas Strip a fost Red Rooster, care a fost construit undeva în zona în care astăzi se află impozantul The Mirage. Astfel, Red Rooster a fost primul cazinou din Nevada care a primit licență, în aprilie 1931, dar peste numai două luni a pierdut-o deoarece nu a respectat prohibiția.

În anii ce au urmat au apărut și alte cazinouri cunoscute precum The Riviera, The New Frontier, The Sands sau The Sahara. Iar în anul 1951 a fost inaugurat și Binion’s Horseshoe, hotelul faimos în întreaga lume pentru că a fost prima gazdă a celui mai important turneu de poker din lume, World Series of Poker (WSOP), în anul 1970.

Turneele WSOP continuă și în zilele noastre și sunt foarte populare, mulți jucători vizând celebrele brățări puse în joc și, evident, premiile impresionante. Începând cu 2014, 888poker – operator licențiat și în România – este sponsorul principal și organizator exclusiv al rundelor pentru calificare la World Series of Poker din Las Vegas, serie de turnee de poker texas holdem, omaha și alte tipuri de poker.

Cum au apărut hotelurile de lux în Vegas

Vegasul a devenit astfel un loc în care luxul a fost la el acasă, iar tot mai multe hoteluri-cazinou ofereau condiții incredibile pentru acele vremuri. Primul hotel-cazinou de lux din Nevada a fost construit de Bugsy Siegel în 1946, sub denumirea de Pink Flamingo. În 2000, acesta a fost renumit în Flamingo Las Vegas. Iar interesul pentru Las Vegas a fost alimentat și de faptul că aici au concentrat nume grele precum Elvis Presley sau Frank Sinatra, dar au avut loc și gale de box impresionante, astfel că au existat și mai multe motive de divertisment.

Cele mai citite articole

În plus, pe măsură ce anii au trecut, capacitatea acestor hoteluri a crescut considerabil. Spre exemplu, The Venetian Resort are nu mai puțin de 7.092 de camere, fiind al doilea cel mai mare hotel din lume, după First World Hotel din Malaezia (7.351 de camere). De asemenea, MGM Grand Las Vegas are o capacitate de 6.852 de camere, fiind urmat de City Center, tot din Vegas, cu 6.790 de camere.

Capacitatea această ridicată a hotelurilor din Las Vegas a fost ca un răspuns la interesul tot mai ridicat al oamenilor pentru acest loc. Spre exemplu, anul trecut au fost peste 42 de milioane de turiști care au ajuns în Vegas.

Ce mai poți face în Vegas, pe lângă practicarea de jocuri de noroc

Las Vegas este renumit în întreaga lume ca fiind un loc ideal să practici jocuri de noroc, dar sunt și multe alte atracții în zonă, astfel că acest oraș este ideal pentru o vacanță.

Vizita The Strip este obligatorie, eventual o plimbare cu gondola, o vizită la copia turnului Eiffel, dar și celebrele fântâni din fața resortului Bellagio. De asemenea, poți să vizitezi Mob Museum sau Muzeul Mafiei, un loc special, care a găzduit multe procese ale Comitetului Kefauver din anii ’50.

Totodată, merită vizitat și Mandalay Bay and the Shark Reef Aquarium, unde vei descoperi o mulțime de specii de rechini, pești, reptile și alte nevertebrate marine. Cea mai impresionantă atracție este tunelul rechinilor.

Stratosphere Tower, cu o înălțime de 350 de metri, oferă o panoramă magnifică asupra Las Vegas-ului. De asemenea, este și un loc bun în care poți face poze excelente pentru Instagram sau alte rețele sociale. Iar dacă ești fanul senzațiilor tari, poți încerca să te dai în High Roller Ferris Wheel, o roată înaltă de 167 de metri. O rotație completă durează în jur de 30 de minute și este de neuitat.

 

 

 

Cele mai citite articole

CATEGORIE
Distribuie articolul: