Ești antreprenor? Află cum poți scăpa de grija facturilor cu plata la termen

Ești antreprenor? Află cum poți scăpa de grija facturilor cu plata la termen

Una dintre principalele probleme ale firmelor mici și mijlocii o reprezintă găsirea unor surse de finanțare, care să le permită dezvoltarea. Fără un flux de lichidități, un antreprenor riscă să nu poată cumpăra materie primă pentru a onora o comandă mai mare ce i-ar aduce venituri consistente sau riscă să nu își plătească angajații sau utilitățile la timp.

O soluție pentru a evita astfel de situații și de a face rost de bani cash este factoringul, adică operațiunea prin care firma dvs poate vinde facturile cu plata la termen către o companie de factoring care vă va achita în avans un procent însemnat din valoarea facturilor neplătite. Practic, nu vă veți preocupa de termenele de plată impuse de clienți, care pot varia de la 30 la 90 de zile sau chiar mai mult. Astfel, aveți acces la lichidități în 24 de ore, chiar dacă afacerea dvs este încă la început de drum.

Factoringul preia din sarcinile antreprenorilor

Proprietarii de afaceri se găsesc deseori în situația de a fi obligați să îndeplinească prea multe sarcini în cursul unei zile. Cât de des spune un antreprenor: „Dacă aș avea pe cineva care mă ajută cu X, aș putea să mă concentrez cu adevărat pe Y?”.

Companiile de factoring oferă mai mult decât finanțare pentru firme. Acestea îi scapă pe antreprenori de unele dintre sarcinile care le consumă cel mai mult timp, cum ar fi verificarea creditului clienților și capacitatea de achitare a facturilor restante. Aceste lucruri pot consuma ore prețioase și necesită adesea personal suplimentar pentru a le gestiona. 

Spre deosebire de un împrumut tradițional sau alte surse de finantare pentru companii, grație factoringului veți avea parte de cineva care vă va ajuta fără costuri suplimentare. Întreabă compania de factoring ce alte servicii vă mai poate oferi.

Sprijin în ceea ce privește capacitatea de plată a clienților

Pentru o afacere nouă, situația în care un client nu achită la timp sau efectuează plata cu mari întârzieri poate fi dăunătoare sau chiar devastatoare. Este important să verificați capacitatea de plată a clienților dvs. 

O companie de factoring va face acest lucru pentru dvs înainte de a încheia un contract nou cu clientul, astfel încât să puteți fi sigur că are fondurile suficiente pentru a plăti. Acest lucru vă va ajuta să economisiți timp.

Ajută la evitarea dobânzilor

Unul dintre cele mai mari motive pentru care factoringul este ideal pentru firmele aflate la început este acela că oferă banii necesari fără a adăuga dobândă.

Factoringul nu este un împrumut – este pur și simplu o cumpărare a facturilor firmei dvs. Compania de factoring cumpără o factură care urmează să fie plătită la termen, oferă lichiditățile în baza valorii facturii minus un mic comision pe care aceasta și-l oprește. Asta e tot. Nu mai urmează nicio datorie, nicio dobândă sau alte plăți de făcut. Nu există rate ale dobânzii sau comisioane ascunse.

Cu alte cuvinte, factoringul oferă fluxul de numerar de care aveți nevoie, fără ca afacerea dvs. să aibă vreo datorie.

CATEGORIE
Distribuie articolul: