De ce sa alegi pergole retractabile pentru terasa ta?

De ce sa alegi pergole retractabile pentru terasa ta?

Petrecerea timpului liber pe o terasa, savurand o cafea si stand la vorba cu prietenii, este una dintre cele mai placute metode de relaxare. Acest lucru poate fi facut atat pe terasa unui restaurant, cat si pe tereasa de acasa. 

Dar ce se intampla daca vremea nu este tocmai potrivita pentru aceasta activitate sau chiar atunci se porneste o ploaie? Exista doua solutii, fie persoanele aflate pe terasa se adapostesc la interior, fie terasa este inchisa cu pergole retractabile. Astfel, oamenii se pot bucura de momentele lor de relaxare, indiferent de conditiile meteo. 

Ce sunt pergolele si de cate tipuri exista? 

Amenajarea unei terase, in prelungirea casei, este una dintre doritele celor care locuiesc la casa, pentru a avea un loc placut, in care se relaxeze, atunci cand vremea permite acest lucru. Dar daca terasa este acoperita, aceasta permite petrecerea unui timp indelungat pe aceasta, indiferent de vremea de afara. 

Una dintre modalitatile prin care poate fi acoperita o terasa este pergola, care poate fi fixa, dar semideschisa, sau mobila. Avantajul acesteia este ca permite acoperirea sau descoperirea terasei, in functie de preferinte sau de vreme.

In ceea ce priveste tipurile de pergole dintre care oamenii pot alege pentru a-si acoperi terasa, indiferent daca este un spatiu personal sau unul public, acestea sunt: 

  • pergole clasice – aceasta poate fi recunoscuta in functie de structura de rezistenta si acoperisul semideschis; 
  • pergole retractabile – acest tip de pergola este realizat dintr-o membrana PVC, care poate fi stransa sau intinsa fie manual, fie automat, printr-o telecomanda;
  • pergole bioclimatice – acestea sunt unele dintre cele mai noi si moderne solutii de acoperire a teraselor, care sunt formate din lamele de aluminiu, ce pot fi rotite astfel incat tavanul sa fie deschis complet sau inchis si izolat.

Prin urmare, in functie de preferinte, necesitate si buget, oamenii au mai multe variante din care pot alege, pentru acoperirea teraselor. 

Avantajele pergolelor retractabile 

Fiecare tip de pergola are avantaje si dezavantaje, alegerea acesteia fiind realizata, in special, in functie de preferinte si de modul in care aceasta se integreaza arhitecturii casei. Principalele motive pentru care oamenii aleg sau ar putea alege pergolele retractabile pentru terasele lor sunt: 

  • versatilitatea pergolelor – acest tip de pergole sunt disponibile intr-o varietate de culori si ofera posibilitatea de a fi instalate in diferite situatii, de la terasele mici, ale caselor de locuit, pana la terasele restaurantelor sau chiar pentru zone de SPA si jacuzzi;
  • utilizarea acestora este foarte simpla – actionarea pergolelor retractabile se poate face atat manual, cat si automat, prin intermediul unei telecomenzi;
  • protejeaza in orice anotimp – pergolele retractabile ofera protectie impotriva soarelui, radiatiilor UV, dar si a vantului si ploii, astfel ca sunt potrivite in orice anotimp;
  • permit prelungirea momentelor petrecute pe terasa – datorita protectie pe care aceste pergole o ofera, oamenii pot petrece timp pe terasa chiar si in serile racoroase de vara sau in zilele de toamna tarzie. 

In concluzie, indiferent daca doresc sa acopere o terasa pe care au construit-o in propria curte sau una din prelungirea unui restaurant sau cafenea, aceste pergole reprezinta o solutie foarte eficienta si frumoasa. 

CATEGORIE
Distribuie articolul: