De ce sa alegi Microsoft Power BI? Descopera 5 motive

De ce sa alegi Microsoft Power BI? Descopera 5 motive

De ce sa alegi Microsoft Power BI? Descopera 5 motive

Power BI Desktop este un instrument de analiza a datelor si de creare a rapoartelor, ce poate fi  instalat pe un computer Windows. Se poate conecta la peste 70 de surse de date locale si cloud pentru a transforma informatiile in imagini interactive. 

In Power BI Desktop, utilizatorii pot:

  • transforma si modela datele;
  • crea diagrame si grafice;
  • crea rapoarte si tablouri de bord;
  • partaja rapoarte utilizand serviciul Power BI. 

Serviciul Power BI

Serviciul Power BI este un serviciu cloud securizat gazduit de Microsoft, care permite utilizatorilor sa creeze tablouri de bord, rapoarte si aplicatii Power BI (un tip de continut care combina tablouri de bord si rapoarte asociate folosind un browser web sau prin aplicatii mobile pentru Windows, iOS si Android). De ce Power BI?

Usurinta de a analiza datele din diferite surse

Indiferent de sursele din care se obtin datele, datorita Microsoft Power BI, toate vor fi intr-un singur loc. Sisteme ERP, sisteme financiare si contabile, foi de calcul Excel, sisteme de marketing prin e-mail, date de social media, date de streaming, servicii cloud ‒ exista multe posibilitati. Datele obtinute sunt gata pentru filtrare si modelare in conformitate cu nevoile companiei.

Interfata de utilizare intuitiva

Power BI permite transformarea rapida a datelor in vizualizari atragatoare. Cu functiile de glisare si plasare, crearea rapoartelor este foarte simpla si economiseste mult timp. Raportul de care este nevoie poate fi creat in cateva minute dupa importarea datelor. In plus, Power BI permite vizualizarea datelor pe baza interogarilor introduse in limbaj natural.

Posibilitatea de a compila datele afacerii  24/7 intr-un singur panou

Cele mai citite articole

Cu Microsoft Power BI, se poate obtine acces la toate datele afacerii dintr-un singur tablou de bord. Este disponibil in versiunea pentru computere dar si pentru dispozitive mobile.

Efectuarea unei analize coerente de afaceri

Power BI este un set cuprinzator de instrumente analitice care pot fi utilizate in aproape fiecare departament al companiei. Datorita acestora, se obtine o vedere la 360 de grade a datelor, iar vizualizarea lor transparenta va facilita analiza. Microsoft Power BI permite imbinarea, adaugarea sau stergerea unor seturi de date, ceea ce are ca rezultat luarea unor decizii de afaceri mai bine informate.

Imbunatatirea accesului la informatii pentru intreaga companie

Power BI permite accesul la informatii in timp real pentru tot personalul care lucreaza intr-o anumita companie. Cel mai important, fiecare angajat poate analiza exact datele de care are nevoie, fara a fi nevoit sa ceara pregatirea acestora membrilor altei echipe. Echipele de proiect individuale pot genera planuri diferite ale datelor si le pot corecta in conformitate cu rolurile si responsabilitatile lor.

 

Microsoft Power BI este un instrument accesibil care ofera o multime de functionalitati. Este insa foarte important ca in faza de implementare, aceste functionalitati sa fie adaptate la nevoile companiei. Cu cat etapa de lucru este pregatita in cel mai atent mod, cu atat mai bine va fi utilizat Microsoft Power BI.

Cele mai citite articole

CATEGORIE
Distribuie articolul: