Cum trebuie să arate un dormitor potrivit. Sfaturi utile pentru a-l transforma în camera perfectă

Cum trebuie să arate un dormitor potrivit. Sfaturi utile pentru a-l transforma în camera perfectă

Dormitorul nu este doar spațiul în care mergi să dormi. Când vrem să ne relaxăm, să citim puțin sau pur și simplu să scăpăm de haosul familiei chiar și pentru câteva minute, ne ascundem în dormitor, în sanctuarul nostru privat. Din toate aceste motive și nu numai, este esențial să ne dotăm camera cu toate acele caracteristici de bază care ne satisfac gusturile și nevoile, dar, în același timp, să creăm acea atmosferă specială care să ne facă să ne simțim confortabil.

Desigur, ai nevoie de un loc în care să te relaxezi, dar dacă pornești de la zero, gândește-te foarte bine la nevoile tale. În primul rând este important să știți dacă decorați o cameră single sau dublă. Dacă este o cameră single, vă puteți extinde dorințele și puteți face exact așa cum doriți, dar dacă este o cameră dublă, ar trebui să vă gândiți și la jumătatea voastră mai bună! Minimalismul – cheia unui design interior reușit

Minimalist, modern, rustic, scandinav … Există diferite stiluri care se pot adapta personalității tale, dar numai unul îți va lovi inima, făcându-te să te simți mai în largul tău; stilul camerei dvs. trebuie să reflecte personalitatea, dar determină și alegerile estetice care urmează, cum ar fi mobilierul, accesoriile decorative și țesăturile.

Minimalismul reprezintă punctul cheie în redecorarea unui dormitor care au puterea de ai reda o senzație de relaxare, liniște și curățenie. Poți opta chiar și pentri câteva piese de artă pe care să le așezi în locuri speciale. De asemenea, cel mai recomndat este să optezi pentru un tip de mobilă cât mai simplă simplă care să fie și utilă. Cu cât ai în cameră mai puține elemente și piese de mobilier, cu atât atmosfera va fi mai curată.

Acordă atenție alegerii patului

Pentru un somn odihnitor, acordă atenție alegerii patului și alege o saltea de calitate pe care vei dormi. Toate mobilierele pe care le poți avea în cameră, există una care se remarcă prin importanța sa în acest context: patul! Nu alege niciodată un pat care să nu te convingă; mai degrabă investiți în calitatea structurii generale, într-o saltea bună, care ar trebui aleasă pe baza unor criterii foarte stricte și după cercetări aprofundate.

Încearcă să dormi mereu cu draperiile trase

Alegerea culorii potrivite pentru dormitorul tău este un alt pas fundamental. Culoarea va fi responsabilă pentru atmosfera spațiului, făcându-l mai primitor, mai proaspăt sau mai plin de viață.  

După ce ați examinat condițiile de lumină naturală pe care le are camera dvs., fiți foarte atenți la iluminarea artificială. Dormitorul este un spațiu folosit cel mai frecvent după-amiaza târziu și seara, când lumina nu este foarte intensă sau aproape că a dispărut, așa că nu subestimați acest detaliu și încercați să mergeți dincolo de simpla funcționalitate.  

Foarte important, atunci când îți cumperi lenjerie de pat este să eviți materialele sintetice.

Aceste materiale sintetice ne afectează puternic calitatea somnului şi ne agită și ne trezim transpirați. De asemenea, este cunoscut faptul că toate fibrele sintetice provoacă diverse iritații și alergii pe piele. Optează ori de câte ori ai ocazia pentru fibre naturale, bumbacul fiind o opțiune potrivită pentru un somn odihnitor și sănătos. În cele din urmă, alegerea materialelor și a decorațiunilor. Sunt fundamentale în construcția stilului ales, dar și în căutarea confortului.

Sursă: spalno-belyo.com

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

CATEGORIE
Distribuie articolul: