Cum se repara scurgerile, umezeala si mucegaiul pe acoperisuri, podele sau in bai?

Cum se repara scurgerile, umezeala si mucegaiul pe acoperisuri, podele sau in bai?

Cum se repara scurgerile, umezeala si mucegaiul pe acoperisuri, podele sau in bai?

Este esential sa fie impermeabilizata casa. Zonele din interiorul casei trebuie tinute uscate: de pe acoperis, terasa, si pana la subsol. Patrunderea  apei poate duce la daune, cum ar fi daunatori precum insectele, ciupercile si, in cel mai rau caz, defectiuni ale constructiei.

In timpul sezonului ploios cu totii au intalnit problema scurgerilor de apa de pe acoperis sau a apei ce a inundat terasa si care da nastere la infiltratii in interior. Aceste probleme necesita un expert si o cunoastere de baza a problemei, pentru a gasi solutii. Tot se poate rezolva insa simplu si curat, cu o hidroizolatie foarte buna.

Ce este impermeabilizarea?

Cele mai citite articole

Hidroizolatia este o metoda care impiedica apa sa intre in casa. Hidroizolatia este foarte importanta, deoarece mentine casa uscata. Ajuta la reducerea umiditatii din interiorul casei si protejeaza lucrurile din interiorul casei de daunele cauzate de umiditate sau expunerea la apa. De asemenea, este importanta pentru structura cladirii.

Avantajele hidroizolatiei

Lucrarile de hidroizolatie, de la hidroizolatii terase si pana la hidroizolarea fundatiilor, sunt la fel de importante si ofera mai multe avantaje considerabile: 

  • Mai multe optiuni disponibile – In functie de nivelul de deteriorare generat de apa sau de preferinta proprietarului, sistemele de impermeabilizare pot fi instalate in interiorul casei sau in exterior si pot fi realizate cu materiale diferite, de la membrane cu rol hidroizolant si pana la sprayuri sau substante care se aplica prin pensulare;
  • Valoarea proprietatii – Hidroizolatia creste valoarea casei, ceea ce reprezinta un avantaj imens. Acest sistem previne umiditatea nedorita din interior si producerea de mucegai. Mucegaiul poate afecta sanatatea intr-un mod negativ. De asemenea, previne infiltrarea apei care poate ruina integritatea structurala a unei case. Umiditatea face ca metalele sa rugineasca si lemnul sa putrezeasca. O umiditate nesanatoasa si fundatiile slabe vor afecta valoarea proprietatii. In plus, sistemele de impermeabilizare pot ajuta la crearea unui subsol si la cresterea utilitatii suprafetei casei. Acest lucru ajuta, de asemenea, la cresterea valorii casei pe piata.
  • Cu ajutorul hidroizolatiilor se obtine un mediu mai sanatos in interior – acesta este un avantaj considerabil pentru ca fiecare persoana isi doreste sa aiba in interior un mediu cat mai sanatos, iar mucegaiul nu face parte dintr-un astfel de mediu. Avand izolatii bune, casa nu va mai dezvolta mucegai si astfel nu va mai pune in pericol sistemul respirator al celorlalti locatari din interior.
  • Un subsol mai cald in timpul iernii – cu ajutorul unei hidroizolatii de buna calitate, interiorul subsolului va ramane mai cald si isi va mentine temperatura relativ constanta, astfel incat bunurile depozitate in interiorul lui sa nu aiba de suferit.

Daunele cauzate de apa includ

  • Descompunerea structurilor si finisajelor din lemn, cum ar fi imbinarile podelei, grinzile, plintele si alte elemente din lemn care asigura un design interesant al incaperii, dar si confort.
  • Coroziunea metalelor, cum ar fi otelul de armare din beton, grinzile de otel,  rame ale usilor metalice etc.

Avand in vedere toate acestea, cei care nu au deja hidroizolatii montate ar trebui sa isi monteze unele pentru a se asigura ca interiorul lor ramane sigur si confortabil.

Cele mai citite articole

CATEGORIE
Distribuie articolul: