Ce este Airsoft si ce echipament implica?

Ce este Airsoft si ce echipament implica?

Airsoft este un joc sportiv in care un numar mare de jucatori simuleaza conflicte sau fac anumite misiuni, utilizand replici ale armelor reale care vor lansa proiectile sferice, care nu sunt metalice, folosind echipamentele specifice si tacticile militare similare cu cele din realitate. 

In Airsoft sunt folosite bile confectionate din metal plastic pe post de munitie, cu o masa cuprinsa intre 0.2 grae si 0.61 de grame. Intr-un magazin Airsoft pot fi gasite toate tipurile de arme si munitie pentru acest joc.

Istoria jocului Airsoft

Airsoft a aparut la finalul anilor 50 in Asia de Est, avand originile in Japonia, acolo unde armele de foc erau greu de obtinut, din cauza legislatiei. De aceea, armele de Airsoft au fost o buna alternativa la armele reale. Jocul este extrem de popular in zona si cei mai mari producatori de echipamente provin chiar din aceste tari. Ulterior, jocul s-a dezvoltat treptat in anii ’70 in SUA, ca alternativa la paintabll.

Cum sunt armele de Airsoft

Cele mai citite articole

Replicile de Airsoft sunt in general copiile fidele ale tuturor modelelor de arme reale, de acolo rezultand si denumirea de replici Airsoft. Pe baza acestui sistem de propulsie al proiectilelor sunt 3 categorii mari de arme Airsoft care imita armele reale:

  • Cele care au propulsie electrica si la care un motor electric va pune in miscare pistonul cu arc;
  • Replicile care sunt realizate cu gaz;
  • Replicile care sunt actionate manual si in cazul carora un piston cu arc va fi tensionat manual de utilizator.

Munitia replicilor de Airsoft este reprezentata si de bilele non-metalice confectionate din plastic ABS, dar pot fi confectionate si din materiale biodegradabile, din teflon, din sticla, din vopsea si cu explozivi.  

Cele mai des intalnite bile de Airsoft au un diametru de 6 mm si pot cantari intre 0.12 si 0.43 de grame. Vitezele cu care aceste proiectile circula pronesc de la 50-60 m/s si sunt limitate de mai multe regulamente, insa exista si replici care pot depasi viteza de 180 m/s. 

Distanta de angajare standard a acestor replici Airsoft este cuprinsa intre 40 si 70 m. comparativ, o arma reala are o distanta maxima de angajare cuprinsa intre 200 si 300 m foc automat. 

Cele mai citite articole

CATEGORIE
Distribuie articolul: