Care sunt principalele tipuri de anvelope pe care le-ai putea utiliza în funcție de anotimp

Care sunt principalele tipuri de anvelope pe care le-ai putea utiliza în funcție de anotimp

Odată cu venirea sezonului rece, dar și cu schimbările de climă, care sunt din ce în ce mai spontane, poți face și chiar ar fi indicat să faci anumite schimbări și în ceea ce privește anvelopele mașinii tale. Pentru că fiecare tip de cauciuc are propriile lui caracteristici în funcție de condițiile în care se află, schimbarea acestora este necesară în funcție de temperatura și de condițiile meteo în care se prezintă carosabilul. Așadar, când vine vorba de anvelope, schimbarea lor este una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie să o iei pentru a te asigura că automobilul tău rulează în siguranță și că ai o experiență de condus plăcută și în siguranță deplină. 

În funcție de condițiile în care se prezintă carosabilul, există mai multe tipuri de anvelope pe care le poți folosi. Acestea se împart în anvelope de vară, anvelope de iarnă și anvelope all season. Dacă nu faci la timp alegerea anvelopei potrivite, acest lucru poate avea repercursiuni negative asupra comportamentului mașinii și îți poate pune viața în pericol.

 Iată care sunt principalele tipuri de anvelope în funcție de caracteristicile lor!

 

  • Anvelope de vară

 

Acest tip de anvelope sunt perfecte pentru perioadele de primăvară și vară, când temperaturile sunt ridicate și carosabilul uscat. Anvelopele de vară sunt proiectate să ofere o aderență bună pe asfaltul uscat, precum și o frânare și accelerare puternică. 

Găsești anvelope de vară pe majoritatea site-urilor de profil. Pentru un raport calitate-preț excelent poți opta pentru anvelope de vară de la Anvelino care nu te vor dezămagi. Pe anvelino.ro găsești o gamă extrem de variată de anvelope de vară, de iarnă sau chiar și all season.

 

  • Anvelope de iarnă

Cele mai citite articole

 

Acest tip de anvelope sunt indicate pentru perioadele de toamnă și iarnă, când temperaturile scad sub 7 grade Celsius și carosabilul devine umed. Acest tip de cauciucuri sunt proiectate să ofere un control maxim pe suprafețele ude și cu zăpadă și să evite alunecarea pe suprafețele uzate. Acestea sunt recunoscute prin simbolul „M+S” și au indicii de viteză și aderență mai mici decât anvelopele de vară.

 

  • Anvelopele all season

 

Acest tip de anvelope sunt ideale pentru vremea schimbătoare și, mai ales, pentru țările unde sezonul rece durează mai mult decât cel cald. Acestea sunt proiectate pentru a oferi o aderență bună pe o gamă largă de suprafețe și condiții meteo variate. De asemenea, ajută la frânare pe suprafețe umede și la o accelerare mai puternică pe carosabil uscat.

Așadar, în funcție de caracteristicile și necesitățile fiecărui sezon, poți alege una dintre cele trei tipuri de anvelope. Dacă alegi să schimbi anvelopele la fiecare modificare de sezon din punct de vedere al condițiilor meteorologice, asigură-te că ai ales cea mai potrivită variantă pentru mașina ta. Și nu uita să faci vizite regulate în service-ul auto pentru a asigura întreținerea corectă și eficientă a mașinii tale.

Sursa foto: pexels.com

Cele mai citite articole

CATEGORIE
Distribuie articolul: