Care sunt beneficiile de care se bucura soferii care folosesc anvelope all-season?

Care sunt beneficiile de care se bucura soferii care folosesc anvelope all-season?

Pentru proprietarii de masini, schimbarea periodica a anvelopelor poate fi un motiv de stres. La fiecare sase luni sunt nevoiti sa le schimbe si sa plateasca o suma de bani la un service. Exista o solutie pentru cei care vor sa economiseasca bani si timp atunci cand vine vorba de schimbarea anvelopelor: alegerea unor anvelope all season.

Ce sunt anvelopele all-season?

Acest tip de anvelope se caracterizeaza prin faptul ca pot fi folosite tot anul, fara a mai fi nevoie de schimbarea acestora de doua ori pe an. Acestea ofera performanta atat iarna, cat si vara. Oferind o combinatie a unora dintre proprietatile anvelopelor specifice fiecarui sezon, anvelopele all-season se adapteaza la toate conditiile de vreme. Anvelopele all-season sunt concepute pentru a functiona intr-o varietate de conditii si sunt perfecte pentru zonele in care temperaturile nu sunt deseori extreme.

Acestea constituie o solutie practica, tinand cont ca pot fi utilizate in orice anotimp si nu trebuie schimbate in functie de conditiile meteorologice. Acestea functioneaza atat pe drumurile umede, cat si pe drumurile cu zapada.

Care sunt avantajele utilizarii anvelopelor all-season?

Principalul aspect avantajos care ii face pe soferi sa aleaga anvelope all-season pentru masina lor este faptul ca nu mai trebuie sa mearga de doua ori pe an la service pentru schimbarea acestora, mai ales ca trebuie sa plateasca. Astfel, economisesc timp si bani. In plus, achizitionarea a doua seturi de cauciucuri pentru fiecare dintre sezoane, respectiv vara si iarna, este mai costisitoare decat achizitionarea unui singur set de anvelope all-season.

Acest tip de anvelope sunt ideale mai ales pentru tarile in care clima este destul de blanda si pentru soferii care conduc vehicule cu o putere redusa. In plus, sunt o alegere populara si printre soferii care vor sa scape de grija vizitei la service.

De asemenea, soferii nu mai trebuie sa isi faca griji cu privire la depozitarea setului de anvelope nefolosit. Acesta ocupa foarte mult spatiu si acesta reprezinta un real dezavantaj pentru persoanele care nu dispun de foarte mult loc si sunt nevoite sa isi lase anvelopele in casa unor prieteni, spre exemplu.

Anvelopele all-season isi mentin proprietatile atat in sezonul rece, cat si in seoznul cald. Desi nu au aceeasi aderenta si stabilitate ca anvelopele de iarna, cauciucurile pentru orice sezon asigura un nivel acceptabil de aderenta si manevrabilitate.

Care sunt cele mai bune anvelope all-season?

In top 10 anvelope all season se gasesc nume de brand-uri importante, cum ar fi Continental, Michelin sau Pirelli. Acestea se situeaza in topul preferintelor pentru ca ofera o capacitate de manevrare eficienta si sunt concepute in asa fel incat sa fie stabile in timpul virajelor. In plus, se remarca prin capacitatea de tractiune si de franare.

Fiecare sofer trebuie sa aleaga in functie de dimensiuni, eficienta din punct de vedere al consumului, capacitatea de franare si nu in ultimul rand, nivelul de zgomot. Trebuie sa se tina cont si de clima din regiunea in care vor fi utilizate anvelopele. Desi sunt all-season, acestea nu ofera exact aceeasi performanta ca anvelopele specifice fiecarui sezon.  

CATEGORIE
Distribuie articolul: