Cand ar trebui inlocuita bateria auto?

Cand ar trebui inlocuita bateria auto?

Cand ar trebui inlocuita bateria auto?

Masina personala este modul de deplasare ales de foarte multi romani, oricare ar fi distanta pe care trebuie sa o parcurga. Acest lucru se datoreaza avantajelor pe care autovehiculul le ofera, printre care se afla confortul, comoditatea si libertatea in ceea ce priveste dependenta de un orar fix.

Pentru a se putea bucura mereu de aceste avantaje este necesar ca masina sa fie pastrata in conditii bune si sa treaca periodic prin revizii generale. De asemenea, schimburile consumabilelor ar trebui sa se faca la timp, pentru a nu afecta modul de functionare a acesteia. 

Care este durata de viata a unei baterii auto? 

Una dintre consumabile, de care depinde functionarea intregului autovehicul este bateria. In medie, durata de viata a unei baterii auto este de aproximativ 2-5 ani, deoarece aceasta este influentata de anumiti factori. 

O serie de astfel de factori tin de caracteristicile bateriei, calitatea si performanta, capacitatea si greutate acesteia avand o influenta mare asupra perioadei in care poate fi folosit acumulatorul auto, in conditii optime. 

Cele mai citite articole

Totodata, mai exista si o serie de factori care tin de modul in care este folosita si ingrijita masina. De exemplu, o masina folosita pentru drumuri scurte, in care se fac opriri dese, va avea nevoie de o baterie noua dupa un timp mai scurt decat in cazul in care se circula cu ea pe distante lungi. Acest lucru se intampla deoarece alternatorul nu are suficient timp pentru a incarca acumulatorul. 

Cand ar trebui deci schimbata bateria? 

Cum stabilirea unui interval de timp la care ar trebui sa se inlocuiasca acumulatorul auto cu unul nou este dificil de stabilit, soferii ar trebui sa fie atenti la semnalele pe care le da masina, cum ar fi pornirea cu dificultate a motorului sau bordul electric modificat. 

La unele modele de masini exista un martor de bord care anunta ca este nevoie sa se schimbe bateria, astfel fiind mai simplu de respectat nevoile autovehiculului. 

Cu toate ca exista o anumita durata de viata indicata de producatorul bateriei auto, acesta durata poate fi diferita de la o masina la alta, in functie de modul in care este folosita si intretinuta.  

Cele mai citite articole

CATEGORIE
Distribuie articolul: