Cămașa cu mânecă scurtă: cum să o îmbraci în diferite situații?

Cămașa cu mânecă scurtă: cum să o îmbraci în diferite situații?

O cămașă cu mâneci scurte este considerată a nu fi foarte elegantă. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că bărbații ar trebui să renunțe complet la acest articol vestimentar. Deși aceste camasi maneca scurta nu se încadrează în stilizările formale, dar pot fi folosite în stiluri casual fără teamă. Cu toate acestea, trebuie să știi cum să o asortezi.

O cămașă mânecă scurtă și o cravată sau un costum – evită aceste greșeli

Cea mai mare problemă cu o cămașă cu mânecă scurtă este că mulți bărbați încă o consideră elegantă și o pun liber într-un costum sau o asortează cu o cravată. Între timp, o cămașă cu mânecă scurtă este permisă numai în situații informale, cum ar fi o plimbare de weekend sau o întâlnire casual cu prietenii. Acest lucru se datorează genezei sale. 

Cămașa cu mânecă scurtă a fost creată la începutul secolului al XX-lea, având în vedere sportivii. A fost purtată și de vânătorii care au participat la expedițiile populare de safari, angajații serviciilor uniforme și turiștii. Totuși, nimeni nu purta acest tip de cămașă la recepțiile ceremoniale.

Cele mai citite articole

În anii 1950, cămașa cu mânecă scurtă a devenit un element de ținută oficială în multe companii americane, ceea ce poate fi văzut acum în filmele din acea perioadă. Astăzi, însă, la o întâlnire de afaceri, conferință sau la locul de muncă cu un cod vestimentar de birou, va fi un faux pas. Este permisă doar în birouri unde te poți îmbrăca mai liber sau într-o casual friday. În niciun caz nu o porți cu papion, cravată sau sacou. Dacă vrei să pui ceva peste, alege un cardigan sau un blazer mai puțin formal.

Dacă aceste cămăși cu mânecă scurtă nu funcționează ca ținută formală pentru muncă, ce camasi barbati pot fi purtate la birou pe timp cald? O soluție dovedită este rularea mânecilor unei cămăși cu mâneci lungi. Tot ce trebuie să faci este să desfaci manșeta, să o rotești până la cot și să înfășori o altă bucată de țesătură pe ea. Dacă ești obligat să porți un costum pentru a lucra zilnic, merită să te gândești să cumperi un model fără căptușeală în culori mai deschise, de vară. Există și costume, de exemplu din bumbac, dar nu sunt cele mai bune pentru seturile de afaceri.

Cu ce ​​să combini o cămașă cu mânecă scurtă?

Cămașa cu mânecă scurtă, la fel ca tricourile clasice sau polo, se potrivește bine cu blugi, pantaloni scurți și pantaloni chino de vară. În funcție de caracterul stilului și de croiul cămășii, aceasta poate fi purtată în pantaloni sau liberă. Cămășile mai lungi sunt băgate în pantaloni, cele mai scurte, de obicei până la șold, pot fi lăsate libere.

Există încă problema tiparului. Pot cămășile cu mânecă scurtă și flori hawaiene sau imprimeuri expresive, contrastante, să arate bine? Da, dacă ocazia o permite. Este perfectă pentru sărbători, dar este mai bine să le eviți în zilele obișnuite.

Cele mai citite articole

CATEGORIE
Distribuie articolul: