Avantajele si dezavantajele intalnirilor online

Avantajele si dezavantajele intalnirilor online

Desi cu ceva timp in urma portalurile de intalniri online nu au avut mare succes, devine din ce in ce mai obisnuit sa ne cautam online jumatatea. Astazi, mii de oameni folosesc aceasta metoda pentru a gasi acea persoana speciala. Cu toate acestea, trebuie sa luam in considerare avantajele si dezavantajele intalnirilor online pentru a fi precauti in acest domeniu.

Avantajele intalnirilor online 

In ceea ce priveste avantajele intalnirilor online , precizam urmatoarele puncte:

-Unul dintre marile sale avantaje este ca aceste pagini sunt un fel de baza de date care creeaza cupluri bazate pe teste de personalitate, cu care interesele comune prevaleaza asupra atractiei vizuale. In acest fel, avem mai multe posibilitati de a forma o relatie stabila si de durata. Astfel evitam sa intalnim persoane care nu ne sunt potrivite, deoarece avem informatii despre ele din prima clipa.

-Varietatea este si un factor pozitiv in ceea ce priveste aceste portaluri de intalniri online, deoarece ne ofera o mare varietate de utilizatori cu care putem fi compatibili, tinand cont de zona geografica, interesele personale si planurile de viitor. Cauti un partener pentru  aventura sau relatie casual, opteaza pentru un site de chat, cum este acesta. Cauti un partener pentru o relatie de lunga durata? Un site de matrimoniale este alegerea ideala pentru a realiza acest lucru.

Cele mai citite articole

-Un alt punct forte al acestui tip de intalniri online este ca, la momentul intalnirii, avem deja suficienta incredere in cealalta persoana. Anterior vom fi vorbit deja cu celalalt prin internet, cu ceea ce stim dinainte ca se arata interesat de noi si vom evita disconfortul pe care il simtim de obicei inainte de a sparge gheata.

De asemenea, sunt ideale pentru oamenii timizi, carora le este greu sa cunoasca oameni noi. Ascunderea in spatele computerului ne poate ajuta sa ne deschidem sentimentele, oferindu-ne mai multa siguranta. Din cealalta parte a ecranului stim ca putem incepe si incheia conversatia oricand dorim, pastrand controlul in orice moment.

Dezavantajele intalnirilor online 

-Unul dintre principalele dezavantaje ale intalnirilor online  este minciuna de cealalta parte a ecranului computerului, ceva foarte comun pe de alta parte. Prin faptul ca nu putem observa limbajul corpului interlocutorului nostru, este dificil sa distingem daca ne minte. De aceea, trebuie sa actionam cu prudenta, fara a avea prea multa speranta inainte de a-l cunoaste bine pe celalalt. – Un alt mare dezavantaj alunei relatii online este ca poate fi oarecum confuza. Este greu de stabilit daca o persoana ne atrage cu adevarat sau nu fara sa-l fi vazut vreodata fata in fata, fara tehnologia implicata. A interactiona direct cu cineva nu este acelasi lucru cu a face acest lucru prin mesaje text sau fotografii.

– In sfarsit, nu putem uita marele pericol pe care il implica inceperea intalnirilor online. Si este foarte obisnuit sa inlocuim relatiile personale cu noi tehnologii , deoarece acestea ne fac sa ne simtim mai confortabil si in siguranta. Totusi, limitandu-ne doar la asta ne va face sa ne izolam de restul lumii, pierzand astfel nenumarate oportunitati de a intalni oameni in alte locuri. Ce parere aveti despre aceste avantaje si dezavantaje ale intalnirilor online ?

Cele mai citite articole

CATEGORIE
Distribuie articolul: