Arme de foc cu scop recreational

Arme de foc cu scop recreational

Daca sunteti un nou proprietar de arme sau pur si simplu va apucati de sporturi de tragere, s-ar putea sa fiti surprinsi sa stiti ca exista activitati de tragere recreative care sa se potriveasca fiecarui nivel de hobby. Tirul recreativ ofera proprietarilor de arme atat abilitati practice, cat si ore de placere.

Gasirea unei activitati de tir recreativ de care va veti bucura va va asigura sa va antrenati frecvent cu arma de foc, sa va ascutiti abilitatile si sa dezvoltati memoria musculara – toate acestea pe care doriti sa le faceti pentru a deveni un shooter bine rotunjit. Poate ca unul dintre cele mai bune beneficii ale tragerii recreative este intalnirea si legatura cu colegii proprietari de arme de foc. Multi dintre ei isi vor impartasi cu entuziasm cunostintele si amploarea experientei cu dvs.

Asociatia internationala a pistolului de tragere defensiva

Unele dintre cele mai distractive, dar practice evenimente de tragere pentru persoanele interesate de domeniul armelor de mana sunt meciurile sponsorizate de Asociatia Internationala a Tirului Defensiv cu Pistolul (in engleza: International Defensive Pistol Asociation, pe scurt- IDPA). Meciurile IDPA sunt sponsorizate pe tot teritoriul SUA la distante locale de arme. Meciurile IDPA ofera antrenament functional destinat persoanelor care poarta o arma pentru uz zilnic.

Exista meciuri IDPA pentru fiecare nivel de shooter, de la incepatori la master. Exista, de asemenea, diviziuni pentru practic orice tip de pistol ascuns, atata timp cat ramane in mare parte stoc.

Exista cinci divizii de tragere IDPA:

  1. Divizia de pistol defensiv personalizat
  2. Divizia de pistol de service imbunatatita
  3. Divizie de transport compact
  4. Divizia Revolver
  5. Divizia de arme de rezerva

Vazand aceste lucruri vti spune (probabil): „Ok, astfel de lucruri se intampla in Statele Unite, la noi este alta poveste”. Ei bine, nu va lasati inselati!  IDPA este, asa cum arata si numele o organizatie internationala, si organizeaza diferite competitii si pe teritoriul tarii noastre. Desi numarul de proprietarii de arme de foc este substantial mai mic decat in SUA (evident, Romania avand atat o populatie mai mica, cat si legi mai restrictive de port-arma, in maniera europeana), competitiile organizate de aceasta organizatie atrag numere mari de oameni. Dintre activitatile lor, as dori sa amintesc doua anume, tirul cu trei arme si trasul in popice. Acesta includefocul consecutiv cu 3 arme diferite , mai exact, pistol, pusca cu alice si carabina. Competitia este relativ mare, partea frumoasa constand in faptul ca jucatorii de orice nivel pot participa la aceasta. Trasul in popice este un tir foarte relaxant, care consta (asa cum sugereaza si numele) in trasul inntr-un numar de popice.

Concluzie

Competitiile de tir sunt foarte distractive. Ele sunt un adevarat mijloc de detasare de cotidian, merita incercate!

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

CATEGORIE
Distribuie articolul: