Anvelopele Debica. Alege cauciucuri cu o calitate poloneză certificată!

Anvelopele Debica. Alege cauciucuri cu o calitate poloneză certificată!

Tu ai folosit până acum anvelope Debica? Dacă da, ești mulțumit de ele, de cum s-au comportat ele în timpul rulării pe drumurile publice extrem de provocatoare din țara noastră?

Curajoșii care și le-au montat deja la mașinile lor le laudă ca fiind niște anvelope ieftine și foarte competitive. 

Câteva informații despre brandul Debica 

Istoria companiei de anvelope Debica începe în 1937, an în care autoritățile din Polonia au decis să construiască un district industrial central care să devină faimos. Una dintre componentele sale urma ca să fie o ramură a „Stomil” din Poznan, axată pe producția pentru armată.

Debica a fost aleasă ca locație a fabricii. Specialiști de marcă au fost însărcinați cu dezvoltarea tuturor planurilor de construcție a fabricii până la sfârșitul anului 1937. Proiectarea tehnologică inițială a fost opera lui E. Hoovrer din Statele Unite, care a venit în Polonia special în acest scop. Edward Wroblewski, șeful departamentului de construcții al „Stomil” Poznan, l-a ajutat în lucrările efectuate cu maxim profesionalism.

Proiectarea tehnică a fost dezvoltată de specialiștii companiei americane General Tire, în cooperare cu trei ingineri polonezi: Kazimierz Obrebski, Henryk Sagan și Wiktor Piotrowski. Lucrările preliminare la construcția Fabryka Gum Jezdnych „Stomil” au început în primăvara anului 1937, iar lucrările de construcție propriu-zise la 26 februarie 1938.

Acum, Debica este un brand recunoscut în multe țări europene pentru calitatea cauciucurilor pe care le produce. 

Nu este de mirare, așadar, faptul că Oponiarska Debica SA a primit premiul și titlul de „Lider al transformării poloneze” într-un sondaj organizat de lunarul economic „Forbes”. Debica este singura companie din industria anvelopelor poloneze premiată de juriul competiției cu această distincție.

Toamna este o perioadă de dileme mari pentru șoferi. Atunci crește și cererea de cauciucuri auto.

Când ar trebui să se schimbe anvelopele de vară cu cele de iarnă? 

Cele mai citite articole

Clima mai blândă estompează încet granițele ascuțite dintre anotimpuri în țara noastră. Cu acest argument, șoferii justifică tot mai des că ar ajunge un singur set de anvelope. Din nefericire iarna nu e ca vara, oricât și-ar dori conducătorii auto asta. 

În mod ideal, o mașina este echipată cu un set separat pentru iarnă și altul pentru vară, dar dacă acest lucru nu este posibil, anvelopele pentru toate anotimpurile sunt un compromis acceptat și în România. 

Această soluție este oferită și de brandul Debica, ce oferă clienților săi anvelopa pentru toate anotimpurile Debica Navigator 2. Acesta îndeplinește standardele oficiale pentru anvelopele de iarnă, păstrând în același timp și caracteristicile unei anvelope de vară. 

De obicei, construcția anvelopelor pentru toate anotimpurile este similară la brandurile ce se respectă. Banda de rulare din partea sa centrală are o mulțime de caneluri pentru a asigura cea mai bună aderență pe suprafețele dificile de iarnă, în timp ce la exterior se află blocurile masive, rezistente la deformare și abraziune rapidă, cu rolul clar de a stabiliza traiectoria de rulare vara. 

Atunci când decizi să cumperi anvelope pentru toate anotimpurile, amintește-ți că această calitate pe care o prezintă este valoarea medie a performanței unei anvelope de vară și respectiv a unei anvelope de iarnă.

Nerespectarea regulilor referitoare la anvelopele potrivite pentru condițiile de drum specifice are adesea consecințe foarte grave sub forma pierderii controlului vehiculului, fapt ce conduce la pagube materiale, răniri sau chiar pierderi de vieți omenești.

Condusul cu anvelope de vară în perioada de iarnă este un gest de extremă iresponsabilitate. Amintește-ți că, în afară de viața noastră și a celor dragi, riscăm sănătatea/viața și a altor utilizatori ai drumurilor publice (conducători auto, pasageri, pietoni).

Așadar, dacă, în ciuda tuturor recomandărilor specialiștilor din domeniu auto, nu ne putem permite două seturi de anvelope interschimbabile, anvelopele pentru toate anotimpurile sunt o soluție rezonabilă. Iar anvelopele Debica sunt o bună alegere în acest sens. Acestea se descurcă cel mai bine în zonele din țară cu climă blândă, unde ninsorile sunt rare, iar iernile sunt ușoare. De exemplu, în zonele de sud și sud-est ale României. 

Pneurile all season au ca avantaje: 

  • o performanță bună (de nivel mediu), independentă de sezon;
  • o aderență relativ bună în condiții meteorologice diverse;
  • o rezistență ridicată la acvaplanare;
  • un nivel de zgomot destul de redus.

Debica Navigator 2 combină toate aceste caracteristici. Comandă-le de la e-pneu.ro și vremea nu te va mai surprinde dacă le vei monta pe mașina ta!

Cele mai citite articole

CATEGORIE
Distribuie articolul: