Anvelope ieftine găsești online: când este cel mai bun moment pentru a cumpăra anvelope la promoție?

Anvelope ieftine găsești online: când este cel mai bun moment pentru a cumpăra anvelope la promoție?

Anvelope ieftine găsești online: când este cel mai bun moment pentru a cumpăra anvelope la promoție?

Prețurile actuale ale anvelopelor depind de mulți factori. Vremea este cu siguranță foarte importantă și probabil cea mai dificil de prezis . Influențează cererea, care la rândul său este cel mai important factor în determinarea prețurilor. 

Cu toate acestea, există și considerații relativ constante – cum ar fi sezonul. În unele luni, găsești anvelope ieftine, iar diferența dintre costurile achiziționării acelorași cauciucuri în cel mai scump și mai ieftin moment al anului poate ajunge până la 30%. Deci, când este mai bine să cumperi anvelope de vară și când anvelopele de iarnă?

Anvelope de vară – când să le alegi?

Începe cu momentul când nu trebuie, cu siguranță, să cumperi anvelope de vară. Cu siguranță nu merită să faci acest lucru în primele săptămâni ale noului an, adică în ianuarie și începutul lunii februarie. Atunci concurența nu este încă mare, astfel încât prețurile sunt relativ ridicate. De asemenea, sunt influențate de actualizarea listei de prețuri realizată în această perioadă de producători, ceea ce îi obligă pe distribuitori să își schimbe oferta. 

Sezonul de vârf, adică perioada de la mijlocul lunii martie până la a doua jumătate a lunii aprilie, nu este, de asemenea, un moment bun pentru a cumpăra anvelope. Cererea de cauciucuri de vară este uriașă, ceea ce se reflectă automat în preț. În plus, există atât de multe comenzi în acest moment încât pot apărea dificultăți la achiziționarea setului selectat.

Cele mai citite articole

Deci, cel mai bine este să cauți anvelope de vară chiar înainte de începerea sezonului sau chiar după acesta. Înainte de sezon, distribuitorii încearcă să-i ispitească pe clienți cu reduceri atractive și să prezinte o ofertă mai bună decât concurența. 

La rândul lor, după sezon, există promoții pentru a ajuta la eliberarea stocului, pentru a face loc în depozit pentru modelele de iarnă. În lunile mai și în lunile de vară, prețurile anvelopelor de vară sunt de obicei foarte atractive, iar transportul este rapid.

Când să cauți anvelope de iarnă?

Același lucru este valabil și în cazul anvelopelor de iarnă. Sunt cele mai scumpe în noiembrie, când majoritatea șoferilor decid să cumpere și să înlocuiască anvelopele. Așadar, merită să îți cauți un set în septembrie și dacă intenționezi să folosești anvelopele doar într-un an – după sfârșitul sezonului, adică în jurul lunii ianuarie și începutul lunii februarie. Apoi, există șanse mari să găsești promotii anvelope de iarnă, la prețuri atractive. 

Desigur, prețul anvelopelor, în special anvelopelor de iarnă, este influențat și de alți factori. Deci, se poate întâmpla ca, dacă iarna este caldă și astfel cererea de anvelope de iarnă este mai mică, distribuitorii vor decide să  introducă promoții și oferte speciale deja în sezonul de vârf pentru a scăpa de stocul rămas. În cazul anvelopelor de iarnă, merită să cauți chilipiruri și în cel mai fierbinte sezon.

Cele mai citite articole

CATEGORIE
Distribuie articolul: