Airsoft si avantajele oferite de acest sport de echipa

Airsoft si avantajele oferite de acest sport de echipa

Airsoftul este un joc cu tenta militara practicat intr-un cadru organizat ce simuleaza un conflict, utilizand replici ale armelor adevarate. Aceste arme sunt capabile sa traga cu bile solide din plastic de mici dimensiuni si pot fi achizitionate dintr-un magazin airsoft

Airsoftul necesita cel putin o replica si un echipament adecvat. Replicile actuale sunt cu adevarat fidele armelor originale. Este o modalitate excelenta pentru iubitorii de arme sau echipamente militare de a imbina pasiunea si activitatea sportiva.

Jucatorii se pot scufunda si mai mult in mediul militar optand pentru o tinuta de soldat: pantaloni militari, rangeri, vesta tactica, casca etc. Tinuta este importanta si trebuie adaptata la practicarea airsoftului. De aceea este recomandata imbracamintea militara –  este mai rezistenta si mai robusta.

Este ne neinteles de ce acest joc sufera uneori de o reputatie proasta, care nu este absolut justificata. Aceasta activitate sportiva ii poate speria pe neinitiati din cauza tinutelor militare si a utilizarii replicilor. Dar este inainte de toate un hobby care se practica in echipa si care permite dezvoltarea unor calitati foarte pozitive precum rezistenta, concentrarea, spiritul de echipa etc. Practicarea airsoftului are deci multe avantaje, printre acestea se amintesc: 

Dezvoltarea spiritului de echipa

Airsoftul nu este un sport individual. Un lucru este cert: daca un jucator practica airsoft intr-un mod individual fara sa tina cont de colegii sai, nu va rezista mult in acest mediu. Pe de o parte, va fi eliminat rapid din joc, pe de alta parte, altor jucatori nu le va face placere sa joace cu el si nu il vor mai invita.

Cele mai citite articole

Airsoft nu inseamna doar impuscarea adversarului cu arme airsoft.  Este un sport de echipa si trebuie dezvoltate strategii pentru ca echipa sa castige. Uneori, asta inseamna ca jucatorul trebuie sa se sacrifice, trebuie sa-si acopere aliatii. Jucatorul care practica airsoft cu un comportament individualist nu a inteles esenta jocului.

Un sport plin de strategii

Airsoft nu inseamna doar simularea unor lupte intre echipe adverse. Fiecare scenariu necesita un plan tactic. Este necesara adaptarea la configuratia locului, componenta echipelor etc. Strategia se afla in centrul practicii de airsoft. Este destul de stimulant: se fac planuri de atac sau de aparare, se testeaza, se ajusteaza. 

De asemenea, jucatorii trebuie sa fie capabili sa ia decizii rapide atunci cand lucrurile nu merg conform planului. Castigarea unui joc de airsoft necesita dezvoltarea unor strategii eficiente. Diversiunile sunt o modalitate excelenta de a induce in eroare inamicul si de a-l pune rapid in defensiva. 

De asemenea, optiunea de mort prefacut este o diversiune buna pentru a crea o ambuscada. Astfel de strategii functioneaza foarte bine impotriva unui inamic agresiv care crede ca e in avantaj. Dezvoltarea strategiei este la fel de interesanta ca si actiunea in sine.

Activitate fizic intensa

A practica airsoft inseamna si a sustine o activitate fizica care poate fi destul de intensa. Locurile in care jucatorul trebuie sa se mute nu sunt intotdeauna usor de accesat. Echipamentul poate fi greu. Uneori trebuie sa alerge, sa se catare sau sa se tarasca. Pe scurt, va curge multa transpiratie in timpul unui joc de airsoft.

Cele mai citite articole

CATEGORIE
Distribuie articolul: