4 beneficii pe care ți le oferă consumul de carne de pui

4 beneficii pe care ți le oferă consumul de carne de pui

Carnea de pui este un element esențial în dietele adoptate de cei mai mulți oameni din întreaga lume și asta dintr-un motiv întemeiat. Fie că preferați salata cu pui, supa de pui sau pieptul de pui la grătar, carnea slabă este atât delicioasă, cât și hrănitoare. Este plină de proteine, vitamine și alți nutrienți esențiali.

Să aruncăm o privire asupra câtorva dintre beneficiile cărnii de pui pentru sănătate:

Proteine ​​ – Carnea de pui este o sursă excelentă de proteine ​​slabe, fiind plină de o mulțime de aminoacizi benefici. 100 de grame de piept de pui conțin aproape 31 de grame de proteine, ceea ce reprezintă mai mult de jumătate din aportul zilnic de proteine ​​recomandat. Carnea de pui oferă o cantitate suficientă de triptofan, ceea ce provoacă o senzație de relaxare. Isoleucina, care este un alt aminoacid găsit în carnea de pui, ajută la vindecarea rănilor, creșterea și reglarea zahărului din sânge. Treonina promovează funcționarea normală a sistemului cardiovascular, a sistemului nervos central și a sistemului imunitar. Carnea de pui oferă toți cei nouă aminoacizi esențiali, făcând-o o proteină completă. Nu uitați să cumpărați doar carne de pui de la producători care oferă garanția modului în care sunt crescuți și hrăniți puii, așa cum este La Provincia.

Conținut scăzut de colesterol, calorii și grăsimi – 100 de grame de piept de pui dezosat și fără piele conțin doar 165 de calorii, ceea ce face carnea slabă perfectă pentru persoanele care își propun să slăbească. De fapt, carnea de pui este un plus excelent pentru o dietă echilibrată. 100 de grame de piept de pui făcut la cuptor conține doar 100 mg de sodiu și colesterol și 1 gram de grăsimi saturate. Conținutul de grăsime crește dacă lăsați pielea pe carne. Deoarece conține mai puține grăsimi saturate și colesterol decât alte proteine, este puțin probabil să vă creșteți tensiunea arterială consumând carne de pui.

Cele mai citite articole

Bună pentru sănătatea mintală – Consumul de pui are, de asemenea, câteva beneficii pentru sănătatea mintală. Este o sursă excelentă de vitamina B5 și triptofan, ambele ajutând la ameliorarea stresului. Puiul este, de asemenea, bogat în magneziu, ceea ce ajută la ameliorarea simptomelor sindromului premenstrual. Includerea în dietă vă poate ajuta să reduceți nivelul de stres. Potrivit unui studiu publicat realizat de nutriționiști, persoanele care au evitat consumul de carne erau mai predispuse la anxietate, depresie și alte comportamente de auto-vătămare. Vegetarienii au fost de două ori mai predispuși să ia medicamente pentru boli mintale, comparativ cu cei care consumă carne. S-a constatat că excluderea grupurilor alimentare, în special a cărnii și a cărnii de pasăre, are legătură cu creșterea problemelor psihologice.

Bună pentru sistemul imunitar – Este posibil să fi observat că supa de pui este un element esențial al meselor de recuperare. Carnea de pui este bogată în vitamina B6, care ajută la îmbunătățirea imunității. Este o verigă importantă în lanțurile de imunitate biochimice și esențială pentru formarea de noi globule roșii și albe. Ciorba de pui asigură ameliorarea simptomelor de răceală și gripă prin curățarea căilor nazale. De asemenea, crește puterea defensivă a microflorei bacteriene din intestine, permițând organismului să se vindece mai repede de bolile infecțioase.

 

 

Cele mai citite articole

CATEGORIE
Distribuie articolul: