100 de case inundate in judetul Brasov

100 de case inundate in judetul Brasov

100 de case inundate in judetul Brasov

Aproximativ 100 de case sunt inundate in localitatea Lisa, din judetul Brasov in urma ruperii podului din centrul comunei, dupa ploile abundente din cursul noptii de sambata spre duminica.

Potrivit adjunctului sefului Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Brasov, Gabriel Motruna, apa pe drumul dintre primaria localitatii si zona Plaiul Lisa este de 50 de centrimetri. Doua echipe de la ISU lucreaza la evacuarea apei.

Cele mai citite articole

De asemenea, in zona localitatii Sambata de Sus si vila Floarea Reginei, drumul de acces este blocat din cauza aluviunilor si bustenilor adusi de ape. Cei 40 de turisti aflati in vila au fost evacuati si transportati la un hotel din zona. In prezent, se lucreaza la curatirea drumului si scoaterea din namol a circa 12 autoturisme ale turistilor. Vila Andra de langa Complexul Sambata a fost inundata la subsol, iar drumul de acces este deteriorat pe o lungime de aproximativ 100 de metri. Pentru consolidarea acestuia urmeaza sa fie aduse cateva masini cu pietris de la Fagaras.

La Pastravaria de la Sambata de Sus, din cauza ruperii bazinului de alimentare, pestii, circa 30 de tone, au murit.

Prefectul judetului Adriana Dontu a declarat pentru ROMPRES, la amiaza, ca situatia in zona Sambata de Sus este in curs de ameliorare, iar ploile au incetat. Adriana Dontu a precizat ca, in cursul zilei de sambata, turistii aflati in pensiunile din zona Manastirii Sambata si din zona Complexului Sambata de Sus au fost instiintati de Politia rurala si jandarmi despre inrautatirea vremii, cu rugamintea de a-si parca masinile in zone indicate. ‘Se pare ca nimeni nu a inteles acest lucru’, a precizat prefectul Adriana Dontu.
In alte zece localitati, intre care Fagaras, Ghimbav, Codlea, Toarcla, Simon, Sacele, se lucreaza la remedierea instalatiilor de alimentare cu energie electrica afectate partial de vant. In zona Bran-Moeciu, desi a plouat cateva ore incontinuu, nu sunt probleme, au declarat primarii celor doua localitati, Gheorghe Hermeneanu si Nicolae Clinciu.

Cele mai citite articole

CATEGORIE
Distribuie articolul: