10 vitamine care îmbunătățesc viața sexuală

10 vitamine care îmbunătățesc viața sexuală

Pentru a crește dorința sexuală și pentru a îmbunătăți viața sexuală, există 10 vitamine și minerale care pot fi luate atât de bărbați, cât și de femei. Iata 10 vitamine care imbunatatesc viata sexuala:

Vitamina A

Vitamina A este necesară pentru producerea hormonilor sexuali masculini și feminini. Vitamina este, de asemenea, esențială pentru ciclul reproductiv normal la femei, iar la bărbați este importantă pentru producerea spermei. Poate fi obținut prin suplimente, dar și prin alimente. 

Vitamina E

Vitamina E este importantă pentru creșterea potenței, a energiei și o mai bună circulație a sângelui. Se mai numește „vitamina sexuală” deoarece crește fluxul de sânge către organele genitale. Vitamina E afectează și glanda pituitară anterioară, care controlează activitatea organelor genitale.  

Vitamina C

Deși vitamina C este populară pentru creșterea imunității și prevenirea răcelii, este o vitamină care îmbunătățește dorința sexuală. În plus, vitamina C poate crește fertilitatea. Poate fi obținut prin suplimente, dar și din fructe. 

Magneziu

Magneziul este, de asemenea, important pentru creșterea libidoului, dar și pentru o experiență sexuală mai bună. Este necesar să crești dorința sexuală, dar și de fertilitate.  

Seleniu

Chiar și o cantitate mică de seleniu pe zi poate crește semnificativ libidoul. Seleniul joacă, de asemenea, un rol important în procesul de fertilitate, deoarece îmbunătățește motilitatea spermei masculine. Prin urmare, crește potența bărbaților și activitatea sexuală.  

Zinc

Zincul este un mineral esențial necesar pentru sănătatea generală, dar și pentru sănătatea sexuală. Deficitul de zinc poate contribui la sterilitate sau la infertilitate. 

Fier

Acest mineral crește dorința sexuală și excitarea. Deficitul său duce la anemie, iar această afecțiune poate fi unul dintre motivele lipsei dorinței sexuale. De asemenea, se crede că deficiența de fier provoacă disfuncție erectilă.  

Vitamina B12

Aceasta este o vitamină din complexul B pe care trebuie să o incluzi în dieta ta. Un raport de la Universitatea Harvard a evidențiat un studiu care a legat nivelurile scăzute de B12 cu disfuncția erectilă. Relația de cauzalitate nu este menționată, dar vitamina B12 este utilizată de fiecare sistem din organism, în special în metabolismul celular și producția de sânge – doi factori principali pentru obținerea și menținerea unei erecții de calitate.

L-arginina

Aminoacidul L-arginină este transformat în oxid nitric, un gaz natural care determină relaxarea vaselor de sânge și facilitarea fluxului sanguin, ajutându-te să crești potența.  

Vitamina D

Vitamina soarelui va lumina lucrurile în dormitor. Într-un studiu recent publicat în Journal of Sexual Medicine, cercetătorii italieni au descoperit că din 143 de bărbați cu disfuncție erectilă, 80% aveau niveluri mai mici decât cele optime de vitamina D, iar bărbații cu disfuncție erectilă severă aveau în medie niveluri mai mici de 24% de vitamina D decât într-o stare normală. Acestea sugerează că nivelurile scăzute de vitamina D afectează vasele de sânge și duc la deficitul de oxid nitric.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

CATEGORIE
Distribuie articolul: